6-годишно дете е починало, след като португалска банка е блокирала

...
6-годишно дете е починало, след като португалска банка е блокирала
Коментари Харесай

Посланик Капоти: Американската икономическа блокада на Венецуела е криминална

6-годишно дете е умряло, откакто португалска банка е блокирала пари на Венецуела и не е имало по какъв начин да се заплати на италианска болница за трансплантация на костен мозък. Това съобщи посланикът на латиноамериканската страна у нас Ориета Капони. Санкциите на Съединени американски щати санкционират не държавното управление, а народа на Венецуела, съобщи още дипломатът.

Американската икономическа обсада на Венецуела е престъпна, разгласи дипломат Капоти. Тя уточни, че Венецуела е понесла общо загуби от 114 милиарда $. В тази сума влизат освен блокираните банкови сметки, само че и невъзможността за реализиране на импорт, което блокира локалната стопанска система.

Фалшива вест е, че президентът на страната Николас Мадуро не позволява филантропична помощ. Бихме приели всяка поддръжка, която е осъществена по интернационалните правила, а не цели промяната на законно определения президент, уточни дипломатът.

Според нея един от образците на подправени вести е и изказванието, че пари на венецуелската петролна компания са били преведени към българска банка.

В български банки няма нито един лев, нито един $ от държавна институция или компания от Венецуела. Пари на националната петролна компания въобще не се влизали в България. Това изказване е част от осведомителната акция против Венецуела.

Съединени американски щати се пробват да смъкват законно определения държавен глава на моята страна, като употребяват икономическите наказания като оръжия за всеобщо поразяване. Не можем да внасяме нито храна, нито жизненоважни медикаменти поради блокираните ни активи. Призовавам интернационалната общественост да обърне внимание какво се случва в нашата страна, съобщи дипломат Капоти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР