38 души са обслужени от лекари на протеста. Сред тях

...
38 души са обслужени от лекари на протеста. Сред тях
Коментари Харесай

38 души са пострадали по време на екшъните на протестите, обявиха от Спешна помощ

38 души са обслужени от лекари на митинга. Сред тях са, както протестиращи, по този начин и служители на реда. Един е настанен във ВМА с обгазяване, 6 са в " Пирогов ", 6 в ИСУЛ, 17 са обслужени на място, 2 са избягали, има и 6 арестувани в трите РПУ-та на София - Трето, Първо и Пео. Получили сме над 50 сигнала. Имаме и 30 подправени. Това обяви директорът на Центъра за незабавна здравна помощ за София-град и област доктор Георги Гелев по време на брифинг, съобщи Novini.bg.

С цел бързо да се реагира два екипа стоят от двете страни на митингите. Освен тях 7 или 8 екипа непрекснато извозваха потърпевши. Не сме обслужвали намушкан служител на реда, каквато информация се появи, посочи той.

" Има доста хора, които се нуждаят от незабавна помощ в горещия ден. Ангажирането на 10 екипа лишава останалите жители на София от своевременна незабавна здравна помощ ", показаха още от ЦСМП - София.

" Преди минути кацна аероплан с пациент със сърдечен арест и сме изпратили екип.

Призоваваме да не се злоупотребява със Спешна помощ ", съобщи още д-р Георги Гелев.

В ИСУЛ са признати за прегледи трима кореспонденти и оператори. Един от тях бе обгазен, до момента в който отразява протестните дейности.

Трима обгазени служители на реда са прегледани в " Пирогов ". Те са отказали да останат на лекуване в болничното заведение. Тримата са прегледани от токсиколог и очен доктор. Установено е, че са обгазени с пикантен спрей. Имат увреждания на горни дихателни пътища, кожа на лицето и ръцете, както и на роговицата и конюнктивата на очите.

През незабавното са минали още един мъж и една жена. Мъжът е бил с охлузни рана на главата, а дамата на лакътя. След инспекция и превръзка и двамата са освободени. Единият е здравно неосигурен, стна ясно на брифинга.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР