София е домакин на най-дългото хоро. Инициативата е организирана от

...
София е домакин на най-дългото хоро. Инициативата е организирана от
Коментари Харесай

София е домакин на най-дългото хоро

София е хазаин на най-дългото хоро. Инициативата е проведена от Сдружение „ Асоциация на хореографите в България “ и фондация „ Българе “.

По-късно в зала 1 на Двореца на културата в общия театър „ Шуменската гара “ ще се показват над 1 500 танцьори от над 40 танцови обединения от цялата страна.

Те ще покажат хубостта на българския фолклор, преминавайки през моменти от историята на град Шумен.

 Полярно зарево над България: Защо небето се обагри във вишнево-виолетови краски? Светът 5 мин. Полярно зарево над България: Защо небето се обагри във вишнево-виолетови краски?  Тленните остатъци на цар Фердинанд I ще бъдат пренесени в България България 3 мин. Тленните остатъци на цар Фердинанд I ще бъдат пренесени в България  Полярно зарево над България: Защо небето се обагри във вишнево-виолетови краски? Светът 5 мин. Полярно зарево над България: Защо небето се обагри във вишнево-виолетови краски?  Тленните остатъци на цар Фердинанд I ще бъдат пренесени в България България 3 мин. Тленните остатъци на цар Фердинанд I ще бъдат пренесени в България

Представлението ще предложи многообразие на музика, танци и костюми, ще сътвори положително въодушевление и хумористични моменти, ще покаже комбиниране на танцови стилове с автентичен сюжет и добра постановка.

Продуцент, сценарист и режисьор на спектакъла е Христо Димитров – хореограф и началник на отбор „ Българе “. Събитието е под патронажа на кмета на град Шумен Христо Христов и се осъществя със съдействието на Община Шумен за празника на града.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР