37-годишният Стан Вавринка изглежда в добра форма в навечерието на

...
37-годишният Стан Вавринка изглежда в добра форма в навечерието на
Коментари Харесай

„Не играя зле за годините си“: Вавринка отстрани Рубльов и ще играе с Медведев


37-годишният Стан Вавринка наподобява в добра форма в навечерието на новия сезон. След като по-рано победи Матео Беретини в два шампионски тайбрека, в този момент преодоля и Андрей Рубльов – този път в борба, която включваше и два пълноценни сета: 6-7(3) 6-2 10-6.

Ветеранът реализира поврат, с цел да си обезпечи място на полуфиналите на демонстративния шампионат в Саудитска Арабия, след което се пошегува пред Барбара Шет на корта:

„ Не играя зле за годините си, “ сподели той с усмивка: „ За благополучие играхме супер тайбрек в третия сет, което беше по-добрият вид за мен. “

„ Тренирам крепко, работя по физиката и тениса си. Щастлив съм, че протоколирам няколко победи тук, тъй като за мен това е значимо. Обичам да играя тенис, обичам да се състезавам. Надявам се следващата година да доближи до най-хубавото си равнище. “

На полуфиналите Стан ще се изправи против Даниил Медведев, който спря завърналия се от травма Александър Зверев с 6-0 6-4. Въпреки резултата, Саша не се даде елементарно – стигна до брейкбол в първите две подавания на съперника си, а във втория сет даже поведе с пробив.

Натрупаните минути ще бъдат потребни за германеца, който не се бе състезавал от злополучния полуфинал на Ролан Гарос против Рафаел Надал, по време на който се контузи тежко.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР