34-годишният датски съдия Мортен Крог ще ръководи срещата-реванш между АПОЕЛ

...
34-годишният датски съдия Мортен Крог ще ръководи срещата-реванш между АПОЕЛ
Коментари Харесай

Обявиха съдиите на мачовете на българските участници в Лигата на конференциите

34-годишният датски арбитър Мортен Крог ще управлява срещата-реванш сред АПОЕЛ (Никозия) и Ботев (Пловдив) от втория квалификационен кръг на шампионата на УЕФА Лига на Конференциите. Първият мач на националния стадион в София приключи без голове.

Крог е прочут в родината си с това, че не се колебае да трансформира жълтия картон в червен и като цяло много постоянно гони играчи от терена.

Ще му оказват помощ в жегата на стадион ГСП Щефен Бек Брамсен и Якоб Лодал Маструп, а четвърти арбитър също е датчанин - Айдън Услу. Словенецът Дарко Чеферин е съдийски наблюдаващ на УЕФА, а дежурен пратеник на централата Мартон Естерхази от Унгария.

Англичанинът Дейвид Куут пък получи предопределение за срещата сред ЦСКА и Македония Гьорче Петров (Република Северна Македония), която също ще се играе в четвъртък, само че в София. И този дуел в първото си деяние край крайбрежията на река Вардар приключи 0:0.
 АПОЕЛ се укрепи преди реванша с Ботев
АПОЕЛ се укрепи преди реванша с Ботев

С нов състезател

Куут, който е арбитър от второкласен на УЕФА, ще има асистенти като Йън Хъсин и Ник Хоптън, а четвърти арбитър е Робърт Джоунс - всички от Англия. Делегат на мача е Душко Грабовац от Хърватия, а съдийски оценител Ханес Каасик (Естония).

Испанецът Сесар Сото Градо ще управлява гостуването на Левски на стадион " Тумба " в Солун, където софиянци би трябвало да устискат преднината си от 2:0 в първия мач. Асистенти на испанеца са назначени Икер де Франсиско Грихалба и Карлос Алварес Фернандес. Табелката за смени и добавено време ще подвига Алехандро Мюнис Руис. Испанската съдийска бригада напълно скоро влезе в европейските назначения и даже получи квалификационен мач за Шампионската лига в Албания.

Легендарният финландски рефер Юни Хютия ще написа оценки на арбитрите, а пратеник на Евроцентралата е Марк Евънс от Уелс.

Доста българи са получили назначения в УЕФА като делегати или съдийски наблюдаващи. Най-престижен е нарядът на Ивета Банкова. Шефката на Международния отдел на БФС е пратеник на квалификацията за Шампионската лига сред АЕК (Ларнака, Кипър) и Мидтиланд (Дания).

Андрей Мединцев, също чиновник на интернационалния отдел, е пратеник на срещата ФКСБ (бивш Стяуа, Румъния) и Сабуртало (Грузия) от Лигата на Конференциите. Нели Лозева пък е пратеник на Тре Фиори (Сан Марино) - Б36 Торсхавън (Фарьорски острови).

Съдийски наблюдаващи са двамата заместник-председатели на Съдийската комисия на БФС. Костадин Гергинов ще следи арбитрите на срещата Пайде Линамеесконд (Естония) - Арарат-Армения на стадиона в Пярну. А Йорданов ще пътува до Крайова, където играят локалният Университатя и Влазня (Албания).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР