3325 майки са поискали да изоставят децата си само за

...
3325 майки са поискали да изоставят децата си само за
Коментари Харесай

Нежеланите деца: Над 3 хил. майки поискали да изоставят рожби

3325 майки са поискали да изоставят децата си единствено за миналата година. Основните аргументи са две - заболяване на бебето или нежелана бременност. Това сподели инспекция в Агенцията за обществено подкрепяне.Само преди няколко дни в болница в Пловдив издъхна 7-годишната Стоянка, зарязана от майка си Десислава, тъй като има болно сърце. След като схванаха за диагнозата му, бащата и майката уведомиха обществените служби, че не са в положение да се грижат за щерка си. Служителите започнаха да търсят приемно семейство за дребната Таня, само че не съумяха да намерят такова, което да може да се грижи за болно дете. Другият вид бе момиченцето да бъде настанено в център с непрекъсната здравна грижа.
Таня не съумя обаче да дочака преместването си там. Детето е от семейство от ромски генезис, което живее в пазарджишкото село Левски. Родителите имат още 3 деца.
По данни на Агенцията за обществено подкрепяне 1773 дами са си взели децата назад, само че не е ясно дали няма втори или трети отвод от родителска грижа през тази година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР