30 000 българи са си инсталирали мобилното приложение ViruSafe, което

...
30 000 българи са си инсталирали мобилното приложение ViruSafe, което
Коментари Харесай

30 000 българи вече използват приложението за коронавирус

30 000 българи са си конфигурирали мобилното приложение ViruSafe, което дава опция да се генерира карта с горещи точки, където има жители с проявени признаци на COVID-19. Целта е всеки да може да осведоми персоналния си доктор дали има признаци на болестта. То е интегрирано към една централна система. Това съобщи Виктор Билярски, който е един от основателите на приложението, представен от bTV.

Той добави, че в допълнение се създава и ново приложение, от което персоналните лекари да получават нотификация дали имат регистриран техен пациент с COVID-19.

Билярски бе безапелационен, че системата и персоналните ни данни са предпазени. „ Не може да се пробие. Използвани са най-хубавите софтуерни практики “, сподели той.

Той изясни още, че в него има карти на градове от страната.

„ Има много потребна информация. Може да се разбере дали има хора под карантина. Има потребна информация и за самия ковид “, разяснява компютърния специалист.

„ Предоставили сме го на Информационно обслужване, което е държавна конструкция. В него могат да се регистрирате и в случай че сте здрави. Данните са налични за здравните управляващи “, разясни Виктор Билярски.

Той разкри и по какъв начин може да се регистрирате.

„ Въвежда се мобилен телефон, ЕГН, с цел да се направи връзката с персоналния доктор, посочвате, в случай че имате хронични болести и т. н. “, сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР