21 хиляди дози от Pfizer се очаква да пристигнат утре.

...
21 хиляди дози от Pfizer се очаква да пристигнат утре.
Коментари Харесай

Страхотни новини за ваксините в България

 21 хиляди дози от Pfizer се чака да дойдат на следващия ден. Това сподели през бТВ маг.-фарм. Богдан Кирилов, който е началник на Изпълнителната организация по медикаментите.

Той изясни, че през март ще дойдат дози от трите утвърдени от Европейски Съюз ваксини против ковид. По отношение на Pfizer има удостоверение за 105 хиляди дози. Увеличен е броят дози на Moderna - 85,2 хиляди По отношение на AstraZeneca - чакаме към 300 хиляди дози за месец март. Категорично удостоверение има за първите две доставки - първата на 9 март - 76,8 хиляди дози, втората на 11 март - 28,8 хиляди дози ", маг.-фарм. Богдан Кирилов, който е началник на Изпълнителната организация по медикаментите.

" На заключителен стадий е документите на имунизацията на производителя Janssen, чакаме идната седмица решението на Комитета по лекарствените артикули за хуманна приложимост. Ако мнението е позитивно, това ще е първата еднодозова ваксина ", сподели още Кирилов.

Руската ваксина чака утвърждение от Европейската организация по медикаментите (EMA). Ако го получи, България има подготвеност незабавно да стартира приложение.

Не е належащо да се прави тест за антитела, преди имунизацията, сподели още Кирилов, който разяснява случая с Венци Мицов. Музикантът лежи в Алекснадровска болница с двустраннта бронхопневмония, дни откакто си е поставил имунизацията. Случаят на Мицов е по-скоро изключение, не е и ясно по кое време тъкмо е станало заразяването.

288 000 са имунизираните българи до този миг, под 3 на хиляда са имали реакция, сходна на описанага в характерността ва имунизацията - това са леки грипоподобни признаци, температура в границите на няколко часа до денонощие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР