Търговците започнаха да се възползват от възможността да издават електронни

...
Търговците започнаха да се възползват от възможността да издават електронни
Коментари Харесай

Легендарен документ отива в история: Търговците вече издават електронни касови бележки

Търговците започнаха да се възползват от опцията да издават електронни касови бележки. Това се случва след промени в Закона за Данък добавена стойност, влезнали в действие от началото на годината, и след следващи промени в наредбата за касовите апарати.

Една от най-големите компании, която предлага облекла, обувки и артикули за дома във физически магазини в моловете, към този момент пита клиентите си дали желаят да получат касовия бон в електронен тип, оповестява " Телеграф ".

За да стане това, потребителят би трябвало да даде на продавача телефонния си номер. Клиентът получава есемес с линк към уеб страницата на търговеца, където би трябвало да се записва. Но и даже да не си направи регистрация, може да си смъкна касовия бон във формат pdf.

Ако пък се записва, клиентът получава QR код, посредством който има достъп до комерсиално копие на касовата записка в електронен формат, което няма данъчна стойност. Магазинът издава по едно и също време с електронната касова записка и касов бон на хартия, а обяснението на продавача е: " Заради Национална агенция за приходите. Можете обаче да я хвърлите “.

Връщането на стоката става единствено като си кажеш още веднъж телефонния номер на касата. Съгласно наредбата електронният бон може да се праща и по мейл.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР