20 нови полицейски кучета ще гарантират сигурността по границите ни.

...
20 нови полицейски кучета ще гарантират сигурността по границите ни.
Коментари Харесай

20 нови полицейски кучета ще гарантират сигурността по границите ни

20 нови полицейски кучета ще подсигуряват сигурността по границите ни. Пряко и индиректно. Животните ще подкрепят и развъдната активност в подразделенията на Министерство на вътрешните работи. Как палето се трансформира в профилирано куче?

Ако за индивида най-важни са първите 7 години, то за кучето това са първите 7 месеца. Това споделят инструкторите, които трансформират палета в профилирани полицейски кучета.

„ Започва се от дребни. Кучетата се учат на избрани похвати и приоми по позитивните способи на образование, с потребление на храна и обичан предмет”, изясни ст. инсп. Станко Ставров, шеф група " Берковица ".

Повече от десетилетие контрольор Ставров следи и насочва бъдещите профилирани кучета. В взаимозависимост от най-силните си качества палетата биват насочвани в разнообразни браншове, а подготовката им трае години.

„ При едни доминира желанието да търси, да преследва и да задържа плячка, като този вид куче. Това са кучетата за взривните субстанции, за наркотичните субстанции, които не им е належащо да задържат хора. Те може да са по-кротки, само че пък вроденият им инстинкт, ловният инстинкт, би трябвало да е доста развъртян. Тези, които са за патрулната активност, при тях би трябвало да господства характерът”, добави инсп. Ставров.

След като навърши 2 месеца, кучето се дава на лидер и образованието му продължава. В идващите месеци и двамата са на школа в Берковица, с цел да излязат от там като екип.

--> Само преди дни Министерство на вътрешните работи купи 20 нови кучета от породите немска овчарка и малиноа.

„ Имахме голяма потребност. Разчитаме новото потомство да е по-добро от това, което имаме в момента”, сподели Илия Вълчев, шеф бранш " Зоополиция и кинология ", ГДНП.

Обикновено годишно се раждат две генерации кучета, на които даже имената се дават служебно и по азбучен ред. В средата на лятото би трябвало да стартира образованието на новото потомство полицейски кучета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР