20-годишната Наоми Осака докара до сълзи Серина Уилямс и спечели

...
20-годишната Наоми Осака докара до сълзи Серина Уилямс и спечели
Коментари Харесай

Наоми Осака разплака Серина Уилямс и спечели US Open

 Серина Уилямс против японка на финала на US Open
20-годишната Наоми Осака докара до сълзи Серина Уилямс и завоюва първия си край на шампионат от Големия шлем, откакто победи на US Open.

Осака победи носителката на 23 трофеи от Шлема с 6:2, 6:4 за 1 час и 19 минути и лиши Уилямс от равнене на върха по извоювани титли на най-високо равнище. Двубоят в Ню Йорк приключи по извънредно противен метод, защото Серина получи серия от санкции от съдията Карлос Рамос.

Тя първо бе предизвестена за препоръки, получени от треньора й Патрик Муратоглу от трибуните. След това бе осъдена с директна точка за съперничката й, защото счупи ракетата си на корта. Следващата глоба по устав означаваше непосредствено изгубен гейм. Съдията я наложи за устните нападки, с които тя го засипа и по-специално за това, че го назова " апаш ". С този гейм Осака поведе с 5:3, а малко по-късно затвори мача.

На церемонията по награждаването и двете тенисистки бяха смутени, а Серина не сдържа страстите си и се разплака. Осака също пусна сълзи, защото получи освирквания от част от феновете.

" Знам, че всички подкрепяхте Серина и скърбя, че нещата се развиха по този метод. Искам да ви благодаря, че гледахте този мач. Винаги съм мечтала да играя против Серина на финала на US Open. Много съм щастлива, че това се случи ", съобщи през сълзи Осака.

" Казах на съдията, че е апаш, тъй като ми лиши точка и ме упрекна в машинация. По-скоро бих изгубила, в сравнение с да играя непочтено ", добави Серина, която отхвърли да е получавала препоръки на корта от треньора си Патрик Муратоглу.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР