19 компании умишлено са допуснали неясноти в близо 8500 застраховки

...
19 компании умишлено са допуснали неясноти в близо 8500 застраховки
Коментари Харесай

Китайският регулатор откри множество нарушения при застрахователни продукти

19 компании съзнателно са позволили неясноти в близо 8500 застраховки

Комисията по контролиране на застраховането в Китай (CIRC) откри голям брой нарушавания в застрахователните артикули, предлагани от 19 застрахователни компании в страната. От известието на CIRC излиза наяве, че при 8495 застрахователни продукта са позволени такива непълноти или неясноти, като неопределено и ненапълно обозначаване на термините, неправилна подредба и неразбираеми термини, което води до понижаване отговорността на застрахователя. От регулаторния орган са дали ясни инструкции по какъв начин да бъдат отстранени нарушаванията.
По-рано от CIRC оповестиха, че имат намерение да лимитират фирмите посредством наказания. Мярката ще засегне тези сдружения, които демонстрират неудовлетворителни резултати при ръководството на активите. От надзора желаят застрахователите да обезпечат всяка инвестиция за понижаване на риска и попречване потреблението на средствата за противозаконни цели.
Увеличаването броя на подозрителните застрахователни артикули, като да вземем за пример " застраховка обич ", които повече наподобяват на хазартна игра, в сравнение с фактическо обезпечаване, също разгневи регулатора и от CIRC приканиха клиентите да не купуват такива полици.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР