150-годишнината от рождението на българския пълководец полковник Борис Дрангов отбелязваме

...
150-годишнината от рождението на българския пълководец полковник Борис Дрангов отбелязваме
Коментари Харесай

150-години от рождението на българския пълководец полковник Борис Дрангов

150-годишнината от рождението на българския военачалник полковник Борис Дрангов означаваме тази седмица. Но около речите и честванията има и история. За войната и по какъв начин да се държим, в случай че тя пристигна до вратата ни.
Войната е непоколебим и заплашителен изпит . Който безпогрешно открива всички недъзи и всички достолепия на индивида. “ Тези думи на пълководеца Борис Дрангов бяха припомнени по време на церемонията в София за 150-годишнината от рождението му.
Тези думи си напомни и неговата внучка – Райна Дрангова , когато политици, военни и доста жители сервираха венци и цветя на паметника му във Военната академия в София. Но образецът от една война постоянно би трябвало да е поука за поколенията.
" Войната постоянно ме ужасявала. Сега тази война е безусловно ненужна на цивилизования свят , където брат с брат се избиват по едни нечовечен метод. Това незапомнена измама, която се случи с Украйна. Моят внук отиде на границата, с цел да оказват помощ на семейство украйници ", сподели за сегашната война Райна Дрангова.

А внукът на Райна Драгова - Ангел, аха да не се съгласи да не приказва за това пътешестване до румъно – украинската граница. „ Направили сме каквото би трябвало “, е късото му пояснение.

" Хората са в потрес, бяхме на румъно-украинската граница, с цел да помогнем на две дами и 4 деца , бягаши от войната в Киев и Бяла Черква, уплашени са, ние като българи сме посочили, че сме народ, който оказва помощ на другите нации... ", показа още за БНР наследникът на българския военачалник Борис Дрангов – Ангел.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР