14:30 ч.Продължаваме промяната и БСП са постигнали съгласие по приоритетите

...
14:30 ч.Продължаваме промяната и БСП са постигнали съгласие по приоритетите
Коментари Харесай

Преговори за кабинет: ПП и БСП постигнаха съгласие по приоритетите на правителството

14:30 ч. " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия са постигнали единодушие по целите на държавното управление, както и по правенето на стратегия от експертните екипи, която да залегне с ясни периоди и задължения. Това сподели кандидат-премиерът Асен Василев след края на диалозите сред двете партии.

" Силно имам вяра, че ще успеем да създадем държавно управление, което да продължи да работи за ползите на България, както първият кабинет ", увери той.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че следва доста интензивна работа в идващите няколко дни, само че от партията са уверени, че " положителното ", което до този миг са свършили дружно с съдружните сътрудници, мжое да бъде продължена с ясна и съответна стратегия.

Тя регистрира и някои от слабостите на предходния кабинет. Според Нинова една от тях е била неналичието на ясна стратегия със задача и периоди. По тази причина е взето решение слабостите да бъдат поправени. За задачата ще бъде образуван екип от по трима души, които да изготвят стратегия с политически цели, както и съответна законодателна рамка за 6 месеца.

" На тази среща отчетохме положителното което постигнахме за шест месеца, а то не е по никакъв начин малко, изключително за обстановката, в която работихме - на голям брой рецесии, които връхлетяха България ", сподели Корнелия Нинова.

Другата уязвимост на обединението се състои от неточности в връзката, регистрира тя. Затова сътрудниците ще предложат нов метод за взимане на решения в съдружния съвет посредством построяването на секретариат.

____________________________

13:00 ч.Разговорите сред " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия за сформиране на нов кабинет започнаха. В началото на срещата претендента за министър председател Асен Василев изрази вяра, че двете партии ще открият пресечна точка в бъдещите си проекти.

" Пред нас има тежка и виновна задача да успеем да съберем болшинство за едно държавно управление, което да работи за ползите на хората ", съобщи претендента за министър председател Асен Василев.

" Искрено се надявам да намерим допирни точки за една доста стройна и ясна стратегия до края на годината, която да е като измерител какъв брой добре се оправя кабинета, а по-късно да погледнем обратно и да кажем: тези неща ги свършихме - дано да продължим нататък отново по същия метод ", добави още той.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова приветства диалозите и откри срещата с новината, че няколко от огромните комерсиалните вериги са оповестили понижение на цената на хляба с 20%.

`Това е една от ограниченията, които ние предложихме и вие се съгласихте. Имаше доста скептици по тази мярка, че хората няма да може да я почувстват, и през днешния ден опровергахме това. Много се веселя, че ограниченията, които предприехме с най-големия проблем – инфлацията, цените, приходите, бедността и неравенствата стартират да дават резултат ", уточни Нинова.

Тя сподели, че мнението на Българска социалистическа партия съответствува с доста от концепциите на " Продължаваме промяната " и ще се радва да намерят общ път. Нинова посочи, че партията ѝ има оферти към програмата на държавното управление по тематики околосоциалната политика, опазване на здравето, обраозвание и стопанската система.

____________________________

11:30 ч. " Продължаваме Промяната ” (ПП) стартира договарянията за сформиране на ново държавно управление.

Партията ще търси поддръжка от най-малко 121 народни представители, които да поддържат стратегия за ръководство в идващите шест месеца, както и за превеждането на България през икономическата и политическата рецесия, показват от Политическа партия.

Първите диалози ще бъдат с парламентарната група на Българска социалистическа партия, а по-късно е планувана среща с " Демократична България ".

Вчера президентът Румен Радев публично връчи мандата за сформиране на нов кабинет на Асен Василев - претендентът, излъчен за министър председател от " Продължаваме промяната ". Той ще има седем дни, с цел да контракти поддръжка и имена за министри за ново държавно управление. След това проектокабинетът би трябвало да получи поддръжката на повече от половината от депутатите в Народното събрание, с цел да бъде определен.

Василев отхвърли опцията за водене на договаряния с " ИТН " и съобщи, че няма желание да беседва персонално с водача на партията Слави Трифонова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР