13 души, потърсили убежище в Смядово след началото на войната

...
13 души, потърсили убежище в Смядово след началото на войната
Коментари Харесай

Смядово остава убежище за украинци и през зимата

13 души, потърсили леговище в Смядово след началото на войната в Украйна, ще останат там и през зимата. Това заяви кметът Иванка Петрова и посочи, че на част от бежанците към този момент е обезпечена работа. 

Хората ще бъдат настанени в частни домове и общински жилища. Няма да заплащат за подслона, само че ще работят и по този начин ще обезпечават препитанието си, сподели кметът на Смядово Иванка Петрова:

" Имаме доктор, строителен инженер, имаме учители, счетоводители. Част от тях ще работят при нас, а някои - при частници. Водила съм диалози с тях. Някои и в общината. Ще започва скоро домът за възрастни хора и там ще осигуря една-две дами. Едната лекарка може би ще я назначим в предпазените жилища. Част от тях работят отдалечено ".

За близо половин година Смядово е подслонило повече от 50 бежанци, като огромна част от тях са се върнали в Украйна в края на юли, сподели още Иванка Петрова:

" Носталгията ги подгони, само че на доста хубави хора случих, безусловно никакви проблеми. Даже ми помагаха гратис ".

По родните места са се завърнали и част от украинските бежанци, които бяха настанени в Регионалния център в Ястребино. Там сега са останали 10 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР