12 души от село Краище, община Белица, се прибират днес

...
12 души от село Краище, община Белица, се прибират днес
Коментари Харесай

Гастарбайтери от Англия прииждат към Краище

12 души от село Краище, община Белица, се прибират през днешния ден от Англия. Това заяви кметът на общината Радослав Ревански. Всички лица ще бъдат сложени под наложителна домашна карантина, написа struma.bg.

“Това са хора, които са отпътували за сезонна работа в Англия, само че заради наложените и там ограничавания все още не работят и се прибират в родината.

Те няма по какъв начин да стоят там без приходи. Заедно с полицията продължаваме да следим прецизно за съблюдаване както на карантината, по този начин и на всички заповеди и наставления на здравните власти”, заяви Р. Ревански.

Вчера изтече и карантината на 150-те души от общината, които са работили в Банско и бяха изолирани още на идващия ден след блокадата на града. Около 30 души, които са се прибрали от чужбина след 13 март, също са били под карантина.

За множеството от тях тя също е изтекла, а до дни изтича и карантината на последните няколко индивида. Досега никой от хората, които бяха изолирани, не е показал признаци на COVID-19.

Продължава да е в действие и вечерният час, който кметът Радослав Ревански наложи за всички обитаеми места на общината.

Заради връщането на лятното часово време от понеделник вечерният час бе скъсен и той към този момент важи за часовия период от 21:00 до 06:00 часа, а не както до момента – от 20:00 до 06:00 часа. Вечерният час важи в това число и за питателните магазини. Компромиси се вършат само за работещите на смени.

Същевременно доброволците от Доброволно формирование при община Белица с началник Лазар Лардев обработват по график с дезинфектанти на хлорна основа най-посещаваните места – хранителни магазини, пощенски станции, основни входни и изходни улици, площади.

Дезинфекцирани са още пейки, тротоари и съдове за боклук. Мярката също е по разпореждане на кмета Радослав Ревански против заплахата от разпространяване на COVID-19.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР