Унгарският премиер Виктор Орбан защити спорното си решение за освобождаване

...
Унгарският премиер Виктор Орбан защити спорното си решение за освобождаване
Коментари Харесай

Орбан защити спорното си решение за освобождаване на хиляди болнични легла за пациенти с COVID-19

Унгарският премиер Виктор Орбан защити спорното си решение за освобождаване на хиляди болнични легла за пациенти с COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5733
То бе критикувано от експерти, които смятат, че излага на опасност хора, страдащи от други тежки болести, предаде БТА, цитирайки АФП. На 7 април унгарското министерство на здравеопазването нареди на болниците да запазят най-малко 60 на сто от 70-те хиляди болнични легла в страната за пациенти с COVID-19. Казано бе, че ако е необходимо, за да се постигне тази цел, могат да бъдат изписвани други болни.

Унгария удължава карантината заради коронавируса

" Ние сме насред голяма операция от военен тип, която създава неудобства ", заяви Орбан в седмичното си обръщение по общественото радио. Той призна, че решението е " смущаващо ", но подчерта, че не може да се избегне. Откакто болниците прилагат тази мярка, унгарски медии все по-често показват истории на пациенти или техни семейства, които нямат друга алтернатива освен домашно лечение на болни, нуждаещи се от грижи, в момент, когато в страната е въведена обща карантина.

Унгария е с население малко под 10 милиона. Досега са регистрирани близо 1800 случая на заразяване с COVID-19, от които 156 са завършили със смърт. Според Орбан обаче се очаква значително увеличаване на случаите. " Надяваме се на най-доброто, но се готвим за най-лошото ", подчерта той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5733  Патрулки обикалят из столицата с апел: Останете си вкъщи! Патрулки обикалят из столицата с апел: Останете си вкъщи!  Полицията в Пловдив е съставила през днешния ден 221 акта за неносене на маска Полицията в Пловдив е съставила през днешния ден 221 акта за неносене на маска  Наплив по курортите ни за Великден Наплив по курортите ни за Великден
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР