Дали имаме първи или втори пик на заразата не е

...
Дали имаме първи или втори пик на заразата не е
Коментари Харесай

Епидемиолог: Антителата не осигуряват пълна защита от повторна зараза

" Дали имаме първи или втори пик на заразата не е най-важното. Факт е, че има повече заразени. Това е свързано с по-голямата динамика на контактите между хората. От съществено значение е да се пазим от вируса и да носим маските си правилно. Те трябва да покриват цялото лице ", това заяви д-р Савина Стоицова от НЦЗПБ в предаването " Неделята " по Нова телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9849
" Наличието на антитела не означава, че те остават дълго време в организма на човек. Те не осигуряват пълна защита от повторна зараза ", казва Стоицова.

Броят на заразените с новия коронавирус в Швеция надхвърли 22 700

Тя наблюдава, че по улиците хората се събират на групички и стоят близо един до друг. Това според нея е доста опасно и притеснително, защото дистанцията е нарушена.

Според нея най-лошият сценарии за страната ни е случаите да продължат с тези темпове и здравната ни система да не се справи. Тя обясни и разликите между клъстерното и дифузното разпространение на вируса.

" Ако болните са в клъстер – проследяването на контактните им лица е по-лесно. Така можеш да упражняваш добър контрол над разпространението на заразата. Ако обаче вирусът се разпространява дифузно, тогава контролът е доста по-труден ", казва Стоицова.

Резките промени в броя на заразените, също било нещо нормално за този тип зараза, обяснява епидемиологът.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9849  Индия заяви за близо 20 000 нови случаи на болест от ковид за денонощие, откакто усили тестванията Индия заяви за близо 20 000 нови случаи на болест от ковид за денонощие, откакто усили тестванията  Гърция с нови условия за почиващите в страната Гърция с нови условия за почиващите в страната  Нови 108 случая на ковид в Босна и Херцеговина Нови 108 случая на ковид в Босна и Херцеговина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР