Властите в Полша издадоха днес лицензи по опростена процедура на

...
Властите в Полша издадоха днес лицензи по опростена процедура на
Коментари Харесай

Полша започва да внася лекари от Източна Европа, за да се справи в недостига на медицински персонал

Властите в Полша издадоха днес лицензи по опростена процедура на петима лекари от Беларус и Украйна, тъй като страната изпитва недостиг от медицински персонал заради пандемията, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Лицензите са издадени съгласно приети в края на миналата година промени в законодателството за признаването на лекарски права на граждани от страни извън ЕС.

Медицински сдружения изразиха опасения, че опростената процедура не позволява достатъчна проверка на професионалната квалификация и езиковите умения на кандидатите. На пресконференция днес министърът на здравеопазването Адам Неджелски обаче каза, че новите процедури гарантират " познанията и образованието " на лекарите. Той добави, че в министерството са постъпили още няколко десетки заявления от лекари извън ЕС.

По данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) през 2017 г. Полша е имала най-малък брой (238) правоспособни лекари на 100 хиляди души население в сравнение с държавите от ЕС. Недостигът на лекари, сестри и друг медицински персонал се усеща особено силно при най-новата вълна от коронавирусната пандемия, отбеляза ДПА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18651  Страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да приготвят още по-строги ограничения Страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да приготвят още по-строги ограничения  10 дни откакто отвори учебните заведения Гърция ги затваря още веднъж 10 дни откакто отвори учебните заведения Гърция ги затваря още веднъж  Министерство на външните работи: Нидерландия вкарва „ двойно тестване “ за пътуващите в страната и от България Министерство на външните работи: Нидерландия вкарва „ двойно тестване “ за пътуващите в страната и от България
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР