100 години отпразнува днес в пенсионерския клуб на пристанището дядо

...
100 години отпразнува днес в пенсионерския клуб на пристанището дядо
Коментари Харесай

Дядо Никола от Бургас стана на 100 години и разкри как и ние можем да станем столетници като него

100 години отпразнува през днешния ден в пенсионерския клуб на пристанището дядо Никола Мечев от Бургас.

" Щом сте с мен на рождения ми ден, значи имаме другарство от век. Пожелавам ви да достигнете моите години и да се радвате на живота ". С тези думи се обърна рожденикът към гостите на тържеството. Те пък го поздравиха с осъществявания на странджански национални песни.

Да почете рожденика пристигна персонално и кметът Димитър Николов. Той му пожела здраве и да честват още веднъж дружно 105-тата годишнина на дядо Никола. Сред гостите бяха децата, внуците и правнуците на юбиляра, както и шефът на пристанището Диян Димов, националните артисти Златка Ставрева и Костадин Михайлов, фолклорна група " Трета възраст ".



Дядо Никола живее в к-с " Меден рудник ". Всеки ден хваща рейса и слиза в центъра на Бургас, с цел да се види с другари. Не се оплаква от болежки и споделя за татко си, с който е бил овчар като млад. Не пие и не пуши. Макар че се движи благодарение на два бастуна, всеки ден е с торбичка сезонни плодове, които е закупил от градския пазар " Краснодар ". Другото нещо, което не пропуща от няколко години, е общата фотография със стотиците си адаши и с кмета на града на празника на Бургас - Никулден.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР