10 дни остават до финала на Евровизия в Швеция, след

...
10 дни остават до финала на Евровизия в Швеция, след
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност и протести се очакват на Евровизия 2024

10 дни остават до финала на " Евровизия " в Швеция, откакто предходната година Лорийн завоюва песенния конкурс и семейството за своята страна. Изпълнители от 37 страни към този момент са в Малмьо и репетират за двата полуфинала.

И макар че задачата на " Евровизия " е състезанието да не бъде политизиран, тази година конкуренцията е придружена от голям брой политически акции. Подготвят се демонстрации в поддръжка на Палестина и против присъединяване на Израел в Евровизия, чака се да се организира различен песенен конкурс.

Шведските управляващи вземат съществени ограничения за сигурност и ще разчитат на поддръжка от Дания и Норвегия.



Песенният конкурс поставя на пауза разликите, проблемите и споровете, тъй като " Евровизия " сплотява с музиката.

" Мисля, че тази година изпълнителите са смели. Те търсят метод да излязат от рамките и да бъдат малко луди. На сцената ще бъде доста, доста цветно, доста шумно - нали знаете - забавни придвижвания, странни костюми. Изпълнителите тази година мислят, че с цел да завоюват - би трябвало да полудеят ", счита Уилям Лий Адамс - специалист.

И макар, че концепцията на Евровизия е да стои надалеч от политиката, тази година политиката не стои надалеч от Евровизия. И няма по какъв начин да бъде по-различно - въпреки всичко милиони гледат - публика, търсена от всяка концепция или идея.



" Тази година чувството е друго като че ли хората имат потребност от наслада. Новините са доста депресиращи тъкмо в този момент. Така че всички топ осъществявания са диви и необикновени. Певците желаят да накарат хората да се ухилен. И мисля, че това е тяхната тактика за тази година ", счита Уилям Лий Адамс.

А в Малмьо се чакат големи демонстрации. Ситуацията в Близкия изток предизвика митинги против присъединяване на Израел в песенния конкурс. Нещо повече - приготвя се различен на " Евровизия " песенен конкурс в символ на взаимност с Палестина.



" Това е певческо съревнование, което е опция на " Евровизия ". Надявам се, че допустимо най-вече хора ще се причислят към нас, с цел да покажат своята поддръжка ", споделя Елън Хансън Хорсанд - уредник на певческо съревнование Falastinvision.

" Мисля, че ще станем очевидци на доста митинги. За хората от всички страни на казуса - " Евровизия " е една значима сцена да изразят възприятията си и мислите си, тъй че няма да се изненадам в случай че има голям брой конкурентни песенни състезания ", предвижда и Уилям Лий Адамс.

Всичко това значи единствено едно за локалните управляващи: засилени ограничения за сигурност. Още повече, че гости от над 80 страни имат билети за огромните концерти. Полицията класифицира " Евровизия " като национално особено събитие и полицейски чиновници от Дания и Норвегия ще оказват помощ на шведската полиция.



" Очакваме до 100 000 гости в Малмьо и ще посрещнем това с доста, доста огромно полицейско наличие ", съобщи Нилс Норлинг - прессекретар на полицията в Малмьо.

А оттатък публичните безредици, песните и тази година носят безчет послания с безчет вероятни тълкувания.



Снимки: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР