 Дългоочакваният електрически стриймлайнър на Hyundai IONIQ 6 постигна максималната

...
 Дългоочакваният електрически стриймлайнър на Hyundai IONIQ 6 постигна максималната
Коментари Харесай

IONIQ 6 получи пет звезди за безопасност от Euro NCAP

 Дългоочакваният електрически стриймлайнър на Hyundai IONIQ 6 реализира оптималната оценка от пет звезди в теста за сигурност на Euro NCAP
 Най-новият модел от изцяло електрическата моделна линия IONIQ на Hyundai се отличи в категориите „ Възрастен пасажер “, „ Дете пасажер “ и „ Асистиращи системи за сигурност “
 IONIQ 6 е оборудван със идващото равнище на усъвършенстваните системи за подкрепяне на лидера Hyundai SmartSense, гарантиращи сигурността на водачите, пасажерите и всички участници в придвижването
Електрическият стриймлайнър на Hyundai IONIQ 6 получи най-високата оценка от самостоятелната организация за оценка на транспортни средства European New Car Assessment Program (Euro NCAP).

Най-новият модел от моделната линия IONIQ на Hyundai се причислява към IONIQ 5 в даването на най-високите стандарти за сигурност и постигането на оптималния рейтинг от пет звезди на EURO NCAP.

Превозните средства, подложени на теста за сигурност на Euro NCAP, се правят оценка в четири категории: „ Възрастен пасажер “, „ Дете пасажер “, „ Уязвим участник в придвижването “ и „ Асистиращи системи за сигурност “. Оцененият с пет звезди Hyundai IONIQ 6 се отличи в категориите „ Възрастен пасажер “, „ Дете пасажер “ и „ Асистиращи системи за сигурност “.

„ Фактът, че IONIQ 6 последва IONIQ 5 в постигането на оптималната оценка от пет звезди за сигурност от Euro NCAP, е доказателство за това, че Hyundai е освен водач в подвижността на бъдещето, само че също по този начин, че нашите модели са измежду най-безопасните в Европа “, споделя Андреас- Кристоф Хофман, Вицепрезидент Маркетинг и артикули в Hyundai Motor Europe. „ Hyundai се ангажира да подсигурява на своите клиенти и всички участници в придвижването високо равнище на сигурност и софтуерно насочени решения за подвижност, а последната петзвездна оценка от Euro NCAP акцентира нашия триумф в постигането на тази цел. “

Усъвършенствани системи за подкрепяне на лидера обезпечават високи равнища на сигурност за клиентите на IONIQ 6
Освен със седем въздушни възглавници като стандарт, IONIQ 6 е оборудван със идващото равнище на усъвършенстваните системи за подкрепяне на лидера Hyundai SmartSense, гарантиращи сигурност и улеснение на пътя. Те включват системата Highway Driving Assist 2 (HDA 2), която оказва помощ да поддържате заложена скорост и отдалеченост по отношение на автомобила начело, когато се движите по автомагистрала и да центрирате автомобила в лентата по време на шофиране, даже в завой.

Базираният на навигационната система Интелигентен круиз надзор (NSCC) оказва помощ да се поддържа отдалеченост по отношение на автомобила начело и да се кара със скорост, заложена от лидера, като имитира заучения жанр на шофиране на лидера. Той, също по този начин, употребява пътната информация от навигационната система, с цел да усъвършенства автоматизираното шофиране и да контролира скоростта за безвредно прекосяване през завоите. Системата за предварителна защита на конфликт (FCA) оказва помощ да се избегнат конфликти с обекти пред автомобила по време на шофиране, като предизвестява лидера и асистира при спешното прекъсване.

Електрическият стриймлайнър IONIQ 6 на Hyundai, също по този начин, има усъвършенствани функционалности при завиване на кръстовище, секване на кръстовище, придвижване при промяна на лентата напред и встрани, дружно с кормилен помощник (Evasive Steering Assist). Наборът от системи за полуавтономно шофиране включват също по този начин и Интелигентен помощник за ограничение на скоростта (ISLA), който контролира скоростта на транспортното средство, с цел да подхожда на ограничаването, и Асистент за къси и дълги светлини (HBA), който включва и изключва дългите светлини през нощта при съществуване на приближаващи транспортни средства в насрещното платно.

IONIQ 6 има няколко функционалности, свързани с вниманието на лидера, като да вземем за пример Система за различаване на отмалялост при лидера (DAW), която проучва вниманието на лидера по време на шофиране, алармира, когато бъдат открити признаци на нехайство и предлага отмора, в случай че е належащо. При спрял автомобил лидерът получава сигнал, в случай че транспортното средство начело потегли.

Някои функционалности работят в тандем, с цел да оказват помощ да бъдат предотвратени конфликти в разнообразни обстановки на шофиране. Асистентът за следене мъртвата точка с функционалност за предварителна защита на конфликт (BCA) оказва помощ за отбягване на удари от задната страна на автомобила при промяна на лентата. Друга функционалност, Blind-Spot View Monitor (BVM), демонстрира картина на мъртвата точка на цифровото табло за безвредна промяна на лентата. По сходен метод Асистентът за предварителна защита на конфликт при трафик зад автомобила (RCCA) оказва помощ за отбягване на удар с транспортни средства приближаващи от лявата или дясната страна на автомобила, до момента в който се движите на заден ход.

Най-новият член на гамата на IONIQ също по този начин подсигурява сигурността на пасажерите на задните седалки с Предупреждение за безвредно излизане (SEW), което алармира, при положение, че друго транспортно средство се доближава от задната страна, до момента в който излизате от автомобила. Разнообразие от функционалности за улеснение при паркиране вършат паркирането при разнообразни условия по-лесно и по-безопасно от всеки път, в това число Асистент за предварителна защита на конфликт при паркиране напред/странично/назад (PCA), който оказва помощ за предотвратяването на конфликти с пешеходци и предмети към автомобила, до момента в който паркирате или излизате.

Спестена сила с пробег от 614 километра
Клиентите на IONIQ 6 ще се възползват от напъните на Hyundai Motor Group за създаване на усъвършенствана технология на батерията, която разрешава шофиране без стрес и дълъг пробег. С разход на сила съгласно WLTP от 13,9 kWh/100 километра, IONIQ 6 ще бъде един от електрическите коли (EV) на пазара с най-висока енергийна успеваемост, като в същото време ще обезпечи напълно електрически пробег с едно зареждане от 614 (комбиниран цикъл WLTP), който е един от най-дългите, които се оферират сега.
Неговото впечатляващо показване във връзка с пробега е допустимо значително с помощта на специфичната архитектура на световната модулна платформа (E-GMP) на Hyundai Motor Group и ултраниското противодействие на вятър на електрическия стриймлайнър. E- GMP обезпечава оптимална електрическа продуктивност и 800V ултрабързо зареждане, постигайки до 351 километра пробег единствено за 15 минути или от 10 до 80 % за 18 минути, като в същото време поддържа 400V зареждане без потребност от спомагателни съставни елементи или адаптери.

Подобно на IONIQ 5, IONIQ 6 дава новаторската функционалност Vehicle-to-Load (V2L), която разрешава на клиентите да зареждат всевъзможни електрически устройства — идеално за зареждане по време на спиране на електрозахранването, на къмпинг или при планове навън. V2L се задейства благодарение на спомагателен адаптер, който се включва във външния порт за зареждане. В допълнение към външния електрически контакт има втори контакт под седалката на задния ред за зареждане на преносими компютри, смарт телефони и други устройства.

IONIQ 6, също по този начин, ще бъде първият модел на Hyundai, който предлага функционалността за софтуерна актуализация по въздуха (OTA) за разнообразни системи. Тази технология разрешава на водачите да надграждат контролите на транспортното средство за електрически устройства, самостоятелно шофиране, батерия и други, с цел да обезпечат по-безопасно и по-удобно шофиране. С OTA функционалността водачите могат да актуализират и карти и медиен програмен продукт.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР