Зрители на БНТ сигнализираха, че Шокаровият канал във Варна за

...
Зрители на БНТ сигнализираха, че Шокаровият канал във Варна за
Коментари Харесай

Отново замърсяване в района на Офицерския плаж

Зрители на Българска национална телевизия алармираха, че Шокаровият канал във Варна за следващ път е замърсил морето в региона на Офицерския плаж. Водата е с изменен цвят и край нея се носи неприятна миризма. От какво е породено замърсяването, ревизира наш екип.

Според гости замърсяването е станало към 11 часа.

Симеон Карадимов, избавител: “Водата на плажа стартира да трансформира цвета си, появи се остра и неприятна миризма, загуби прозрачност, хората започнаха да се оплакват и да алармират ".

Спасители на плажа споделят, че причина за замърсяването е Шьокаровият канал, който излива дъждовните води на града непосредствено в морето.

Симеон Карадимов: “Десетки пъти в годините се случвало, множеството случаи в събота и неделя, когато институции не могат да реагират ".

Посетителите на Офицерския плаж останаха неприятно изненади от замърсяването на морската вода.

Екоинспектори на Басейновата дирекция откриха, че повода за замърсяването е ремонт на варненска улица, при който са затрупани две шахти на битовата канализация. Така отпадните води са прелели в дъждовната канализация и са стигнали до Офицерския плаж. Шахтите ще бъдат възобновени, а строителната компания - глобена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР