“Зоран Заев поздравил сърбите в Македония по повод Деня на

...
“Зоран Заев поздравил сърбите в Македония по повод Деня на
Коментари Харесай

Джамбазки: Зоран Заев поздрави колонизаторите на собствената си държава

“Зоран Заев поздравил сърбите в Македония във връзка Деня на Свети Сава ”. Тази вест е толкоз неуместна, че чак ревизирах няколко пъти в действителност ли чета това, което чета. Не ми е известно да има различен министър-председател в света, който да поздравява окупаторите и колонизаторите на личната си страна. Дори незадълбочен взор върху историческите извори и времето към и след 1903 година в географската област Вардарска Македония, днешна Република Северна Македония, ясно демонстрира каква е ролята и отношението на сърбите към локалното, най-вече българско население там. Защото популацията по тези земи по това време в голямата си част е българско, следвано от турско, арменско, армънско, влашко, албанско и на места някой ром ", във Facebook.
" Сръбските опити за колонизация стартират с желанието им да излязат на топло море и с доктрината на Стоян Новакович, която на процедура „ зачева “ македонизма като политическа антибългарска теория, като стъпка за сърбизиране на българското население във вардарския дял на Македония. Доколко е подправена, лъжовна и подла сръбската политика в Македония, се вижда незабавно след кървавата сръбска окупация през 1913 година. Тогава концепцията за македонизъм и македонска нация е изоставена мигновено, властта е наречена бановина Южна Сърбия, а популацията „ южни сърби “.
 Заев връща проучването на сръбски език в учебните заведения Заев връща проучването на сръбски език в учебните заведения
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи през днешния ден, че в учебните заведения в страната се връща преподаването на сръбски език и просвета за уче...
Всичко това е реализирано със свиреп гнет и същински геноцид, осъществен от подлите ни и погрешни съседи. Стига се до такава степен, че българи и албанци подвигат общи въстания против кървавия сръбски окупатор, като Охридско-дебърското въстание. Сръбската колонизаторска политика разчита на три стълба - колонизиране, подкупване на локални сърбомани и сръбска въоръжена агитация в Македония. Последната се отличава с особени зверства, които още карат косите да настръхват. Който не има вяра, да прочете книгата на Анри Пози, френски наемник, заплатен от Белград да напише пропагандна книга в сръбска изгода, останал покъртен от ужасите, които вижда. Той ги разказва толкоз детайлно, че са съвсем невъзможни за четене. Книгата се споделя „ Войната се връща “.
Достатъчно е да споменем този откъс от книгата “ЦЪРКВА И ЦЪРКОВЕН ЖИВОТ В МАКЕДОНИЯ ” от Петър Петров, Христо Темелски: „ По систематизирани данни на ВМОРО, предадени и на Карнегиевата анкета, единствено за няколко месеца през 1912 и 1913г. сръбските управляващи заграбили, унищожили и забранили съществуването на повече от 200 черковни и общински управи, 641 български съществени учебни заведения, 8 цялостни междинни учебни заведения, 43 класни учебни заведения с 1013 учители и 37 000 възпитаници, 761 български черкви, 45 манастира и 5 митрополии с 833 свещеници, 14 архиерейски наместници и 5 митрополити, 38 читалища и над 200 огромни и дребни публични и частни библиотеки, двете български печатници в Скопие и Битоля, и така наречен Охридската, Битолската, Велешката, Дебърската и Скопска екзархийски епархии, минали под ведомството на Сръбската православна черква.
В Беломорска Тракия гръцките окупационни управляващи заграбили и оповестили за гръцки над 120 български черковно-училищни настоятелства, 370 български съществени, 25 класни и 4 междинни учебни заведения със 750 учители и 26 000 възпитаници, както и 357 български черкви и параклиси, 22 читалища, към 120 учебни и частни библиотеки, три български печатници, и така нататък [Солунската епархия, предходна към диоцеза на Атинската архиепископия, а ръководещият архимандрит Евлогий бил удавен в морето (юли 1913 г.). ”
Учители, свещеници, владици и търговци са бесени, клани, палени живи, давени, тъй като са българи. Това е сръбската въоръжена агитация в Македония. Единствената мощ, която ѝ противостои, освен това сполучливо, е Вътрешна македонска революционна организация. По същия метод стои и въпросът с локалните сърбомани. Колонизацията е опит за пренасяне на сръбски села в Македония, най-много на неудачници, престъпни видове, дегенерати, които да нахлуват в българските села, да влизат принудително в къщите, от които са прогонени или убити мъжете, и да се настаняват при дамите и фамилиите им. Така е зародила сръбската заедница в Македония.
 Посланиците в Скопие питат Заев по какъв начин ще реши разногласието с България Посланиците в Скопие питат Заев по какъв начин ще реши разногласието с България
Ръководителите на дипломатическите задачи на страните членки на Европейски Съюз в Република Северна Македония, водени от дипломат Дейвид Гиър, на ред...
По времето на болшевишка Югославия и Титовия гнет още веднъж сърбите, в лицето на Темпо, правят следващ геноцид над македонските българи, прочут като Македонската кървава Коледа от 1945 година.
Днес най-големите врагове на българите в Македония, на положителните връзки сред двата клона на единния приятелски български народ, са още веднъж позорните останки от сръбските колонисти. Те са вклинени в политика, университети и медии. Те дирижират антибългарската акция. Тях поздравява Заев през днешния ден. Със Свети Сава. Празникът на шайкача. Не сте го нито чули, нито видяли да загатва българите в Македония, камо ли да ги поздрави за някой от нашите национални или православни празници.
Още по-позорно, още по-извратено, още по-нередно, още по-фалшиво е поздравлението, написано от ръководителя на клетата просърбска ВМРО-ДПМНЕ. Председателят на партията, в името която има абревиатура „ Вътрешна македонска революционна организация “ поздравява сръбските колонисти със Свети Сава... Този срам даже не би трябвало да се разяснява. Какво извращение. Какво югоносталгично проваляне.
Жалко, доста тъпо, доста позорно и доста показателно. Властта и опозицията в Скопие вършат, костват, угодничат, подмазват се, въртят се по всички страни, пробва се да се харесат на всички, само че задникът им все на север сочи. Към Белград и Кремъл. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР