Zoom заяви, че ще освободи около 1300 служители, или приблизително

...
Zoom заяви, че ще освободи около 1300 служители, или приблизително
Коментари Харесай

Zoom ще съкрати 1300 служители

Zoom съобщи, че ще освободи към 1300 чиновници, или почти 15% от своя личен състав. Това е следващата софтуерна компания, която разгласи обилни съкращения на работни места, защото подхранваният от пандемията скок в търсенето на цифрови услуги понижава.

В записка до чиновниците основният изпълнителен шеф на Zoom Ерик Юан сподели, че съкращенията ще обиден всяка част от организацията. Юан също сподели, че той и други ръководители ще подхващат доста понижаване на заплатите, откакто призна, че е позволил „ неточности “ в това какъв брой бързо компанията се разраства по време на пандемията.
-->
„ Като основен изпълнителен шеф и създател на Zoom, аз съм виновен за тези неточности и дейностите, които подхващаме през днешния ден – и желая да покажа отговорност освен на думи, само че и в личните си дейности “, написа той. „ За тази цел понижавам заплатата си за идната фискална година с 98% и се отхвърлям от моя корпоративен бонус за финансовата 2023 година. “

Юан сподели, че членовете на изпълнителния управителен екип ще понижат главните си заплати с 20% за идната фискална година и ще изгубят
бонусите си за фискалната 2023 година.

 До средата на 2020 година Zoom регистрира внезапно повишаване на приходите, подхранвано от скока на бизнес клиентите от доста компании, принудени да се извърнат към отдалечена работа.Компанията набираше личен състав „ бързо “ през първите дни на пандемията, с цел да поддържа взрива в търсенето, защото мнозина се обърнаха към нейната платформа за видеоразговори с другари и сътрудници. „ В рамките на 24 месеца Zoom набъбна 3 пъти по мярка, с цел да се оправи с това търсене, като в същото време разреши непрекъснати нововъведения “, написа Юан.

Възходът на Zoom обаче понижа доста предходната година, защото повече работещи се върнаха към офисния живот.

Zoom надалеч не е единствената компания в пандемията, който претърпява внезапен спад. eBay също заяви, че ще редуцира към 500 работни места в международен мащаб – към 4% от чиновниците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР