Знаменосецът на Тонга и единствен представител на страната Пита Тауфатофуа

...
Знаменосецът на Тонга и единствен представител на страната Пита Тауфатофуа
Коментари Харесай

Знаменосецът на Тонга доволен, че е завършил

Знаменосецът на Тонга и единствен представител на страната Пита Тауфатофуа приключи на 114-о място в дисциплината ски тичане на 15 километра свободен жанр, само че завоюва морална победа. Въпреки че остана на 23 минути от спечелилия Дарио Колоня, той беше заобиколен от камери и микрофони след финала и приказва за удоволствието, което носи довеждане докрай на съревнование от олимпийски игри. " Никога не съм бил мощен на 15 километра, тъй като приключвам горивото още на втория ", сподели той с усмивка на лицето си.

Елитът на ски бягането беше в съвсем цялостен състав по време на надпреварата, само че на трасето се пуснаха и олимпийци от страни, които са рядко срещани на зимни игри. Такива са Бразилия, Мексико, Република Ирландия и родината на Тауфатофуа - Тонга. " Предпочитам да завърша измежду последните, където са доста мои другари, в сравнение с да бъда самичък в средата. Борихме се дружно и завършихме дружно ", добави още Тауфатофуа, чието последващо предизвикателство е плуването.

" В живота всеки научава урок. Днес аз научих, че не трябва да избързвам. Така приключих надпреварата с моите другари, с които организирахме доста дълга борба, с цел да бъдем тук. Това е извънредно значимо за мен ", сподели още Тауфатофуа, който финишира единствено пред скиори от Колумбия и Мексико. " Ще се посмеем хубаво, тъй като се познаваме добре с тях. Докато в челото се бореха да станат първи, ние си направихме самобитна борба да не бъдем последни. Със сигурност ще се посмеем на вечеря ", приключи той.
He's done taekwondo. He's done cross-country skiing. The next Olympic challenge for Tonga's topless flag-bearer Pita Taufatofua?

" Something to do with water. We'll see. High jumping? Right now staying warm would be my next sport. " https://t.co/onl2LpmYcV pic.twitter.com/7lxuEcbbiB
— CNN Sport (@cnnsport) February 16, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР