Знаете, че от домашното по-хубаво няма, затова вижте как сами

...
Знаете, че от домашното по-хубаво няма, затова вижте как сами
Коментари Харесай

Домашно бадемово мляко

Знаете, че от домашното по-хубаво няма, по тази причина вижте по какъв начин сами да си приготвите Домашно бадемово мляко

Необходими Продукти

● бадеми - 1 ч.ч.
● вода - 2 ч.ч., филтрирана
● мед - 1 ч.л., по избор
● канела - или ванилия /аромати по желание/

Начин на подготвяне

Бадемовото мляко е измежду най-предпочитаните млека, която напитка е богата на протеини, фибри и антиоксиданти.

В една чашка се съдържат единствено 40 калории, само че витамини от значимите типове – В, С, Е, D, както и калций и магнезий, фосфор и селен. Разликата сред животинските млека и ядковите е в състава и главно холестерола или казеина, които участват в кравето мляко.

Като цяло всички растителни млека имат отлични качества да бъдат част от вегетариански, веган или безглутенов режим на хранене.

Бадемовите ядки накисваме от вечерта. Също както някои бобови култури, всички те задържат инхибитори, които са потребни за самите ядки, само че не и за вашия организъм. Това е по този начин, тъй като инхибиторите пречат на нашите ензими, свързвайки се с тях или по-лошо – причинявайки тяхната дисторция.

Освен това фитиновата киселина, която се съдържа в ядките, семената, бобовите и зърнените храни също има способността да навреди. Това става, когато попадне в организма и се свърже с магнезия, калция, желязото и не им разреши да бъдат усвоени.

Отмиваме два-три пъти водата им. Ако имате самообладание, можете да отделите люспата на ядката. Тя е хидратирана и това става елементарно.

Поставяме бадемите в блендер и ги заливаме с водата. Миксираме 30-40 секунди. Прецеждате бадемовото мляко в стъклена каничка и отцеждате пулпата през цедилка или марля. Не я изхвърляйте, тъй като тя има доста кулинарни приложения в кухнята - както сладки, по този начин и солени.

Използвам я към хумуси, солени печива, в плънки, както и към кексове, блатове, мъфини и доста други печива.

Бадемовото мляко можете да консумирате натурално или да овкусите с канела или ванилия, както и да подсладите с лъжица мед или кленов сироп.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР