Значителна част от трансфера на най-новото попълнение на Челси -

...
Значителна част от трансфера на най-новото попълнение на Челси -
Коментари Харесай

$25 млн. от трансфер в "Челси" отиват за украинските войници

Значителна част от прехвърлянето на най-новото попълнение на " Челси " - Михайло Мудрик (22 г.), ще отиде в помощ на украинските бойци и техните фамилии. Това разгласи притежателят на досегашния му клуб " Шахтьор " (Донецк) - Ринат Ахметов.

" Днес отстранявам 25 милиона $, с цел да оказа помощ на нашите бойци и техните фамилии. Парите ще бъдат употребявани за покриване на разнообразни потребности - обезпечаване на здравно и протезно лекуване, психическа поддръжка... ", съобщи Ахметов, който е един от най-богатите хора в Украйна.

Заради военните дейности в Донецк и района " Шахтьор " от 2014 година семейства в Лвов, Харков или Киев, а в от началото на войната в цяла Украйна посреща в Полша противниците си в европейските клубни шампионати.

Мудрик бе един от най-ценните футболисти досега в състава на " Шахтьор ", въпреки да играе постоянно от 2021 година Досега той има 44 мача и 12 гола за първия отбор на " Шахтьор ", а през предходната година дебютира и за мъжкия народен тим на Украйна.

Игрите му, изключително през 2022 година, привлякоха вниманието първо на " Севиля ", а по-късно на лондонския " Арсенал ", като се считаше, че точно " топчиите " са любимец за подписа му с оферта за 95 млн. евро. В последния миг обаче " Шахтьор " и Мудрик избраха офертата на " Челси ". Предполага се, че главен принос за обрата е имал мениджърът на " сините " Греъм Потър, който се е чул персонално с украинския футболист и е обяснил, че ще разчита на него.

" Много съм щастлив, че подписах с " Челси ". Това е голям клуб, играещ във фантастично състезание. Проектът е доста прелъстителен за мен на този стадий от кариерата ми. Радвам се да се срещна с моите нови съотборници и с неспокойствие чакам да работя и да се изучавам под управлението на Греъм Потър и неговите асистенти ", разяснява Мудрик.

" Сините " от Лондон ще платят общо 100 млн. евро за огромния гений, който може да играе като крило и на позицията зад нападателя. Основната сума по договорката е 70 млн. евро, а останалите 30 млн. ще бъдат под формата на разнообразни бонуси. Мудрик към този момент подписа контракт с " Челси " до юни 2031 година и бе показан пред почитателите на тима.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР