Златната купа, с която ще бъде коронован следващият световен волейболен

...
Златната купа, с която ще бъде коронован следващият световен волейболен
Коментари Харесай

Световната купа изгря в Стара Загора и продължи към Димитровград

Златната купа, с която ще бъде коронован идващият международен волейболен първенец, изгря в Стара Загора! Удоволствието и достойнството първа да се допре до трофея имаше заместител кметът на града Красимира Чахова. " Първо желая да благодаря на Българската федерация по волейбол за това, че избра Стара Загора за един от градовете, които са част от Трофи Тур 2018. Полежавам триумф на българския народен тим и най-много купата да остане в България. Стара Загора към този момент се оформя, като един център на волейбола. Тази година към този момент се надяваме волейболистките от клуб Берое да се намесят в разпределението на медалите в шампионата. През декември бяхме домакини на финала за Купата на България. Мъжкото направление във волейбола също се развива доста добре. От Стара Загора имаме и национална състезателка - Веселина Григорова. Надявам се тя да има доста почитатели, които да популяризират славното име на българския волейбол ", съобщи госпожа Чахова. По традиция уредниците още веднъж бяха подготвили игра с публиката, която зарадва част от участниците с билети за мачовете на българския народен тим в Двореца на културата и спорта във Варна. Финалният стадий на златния Трофи Тур продължава с цялостна мощ и през днешния ден (22 август)! Следващата спирка е Димитровград, където тъкмо в 18,00 часа трофеят ще бъде изложен пред спортна зала " Младост " Обиколката на най-желания трофей във волейбола се провежда от Българската федерация по волейбол и колегата й Лидл България. До 25 август със съдействието на общините, жителите на още няколко български града ще имат достойнството за персонална среща със международната купа .
Ето и цялата стратегия за финалната част от обиколката на най-желания трофей във волейбола:
15 август – Варна

17 август – Добрич

18 август – Разград

19 август – Шумен

20 август - Велико Търново

21 август - Стара Загора

22 АВГУСТ – ДИМИТРОВГРАД, СПОРТНА ЗАЛА " МЛАДОСТ ", 18,00 часа

23 август - Бургас

25 август - София

Символичното начало на тура бе обещано в София. Първият човек, който подвигна алегорично международната купа в " Арена Армеец ", беше единственият българин, признат във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов.

Oфициалното показване на международната купа се състоя на самото волейболно игрище в " Арена Армеец ", където ще се проведат и част от борбите за трофея през септември. Единственият път, в който България бе хазаин на международно състезание по волейбол за мъже досега, беше през 1970 година, а точно Димитър Златанов бе измежду водачите на българския народен тим, стигнал до сребърните медали. 48 години по-късно златната купа потегли от ръцете на именития ни волейболист на национално турне към ръцете на волейболните почитатели в България. Присъствието на международната купа провокира същински възторг в Русе по време на цветния карнавал на града, а хиляди русенци се снимаха с трофея. Битки, водещи към него, ще се водят от 12 до 18 септември в локалната " Арена Монбат ". В Русе ще дойдат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще демонстрират умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.

България ще изиграе мачовете си от първата фаза сред 9 и 18 септември във Варна. " Лъвовете " се изправят против Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в " Арена Армеец " в София сред 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни конфликти, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Билети за Световното състезание по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „ Арена Армеец “, гр. София, на www.eventim.bg , както и от формалната страница на шампионата: italy-bulgaria2018.fivb.com.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР