Зиядин Села, председателят на „Алианса на албанците“ (АА), най-голямата опозиционна

...
Зиядин Села, председателят на „Алианса на албанците“ (АА), най-голямата опозиционна
Коментари Харесай

Опозицията в Скопие поиска оставката на Заев заради скандала с България

Зиядин Села, ръководителят на „ Алианса на албанците “ (АА), най-голямата опозиционна албанска партия в Република Северна Македония (РСМ), изиска оставките на премиера Зоран Заев, външния министър Буяр Османи и вицепремиера по европейските въпроси Никола Димитров, предава скопското електронно издание „ Република “.

По думите на политика, не може министър-председателят да подписва контракт с България, а след това да не го ползва и по тази причина той разумно се е сблъскал с следващо несъгласие на започване на договарянията, този път от София, съобщи организация " Фокус ".

„ Днешната конференция бе свикана във връзка последния крах на ДСИ (Демократичния съюз за интеграция) и СДСМ за участието в Европейския съюз. Много пъти сме казвали, че задачата на страната е да влезе в Европейски Съюз. Но в този момент сме изправени пред действителност, в която се сблъскваме с българско несъгласие. Правителството на Заев и Али Ахмети не съумя за шести път да стартира договаряния с Европейски Съюз, а този път даже не съумяха по едни от най-важните критерии, каквито са добросъседството и районното съдействие. Те не съумяха поради лъжливата политика на Заев и се сблъскаха с българското несъгласие. Не може Заев да прави политика, в която да подписва контракти, а да не гиу ползва, какъвто е казусът с Договора с България. Отговорните за това, което се случи, имат име и презиме, а това са министър председателят Зоран Заев, министърът на външните работи Буяр Османи и вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров “, съобщи Села.

Лидерът на АА съобщи, че вижда решението на обстановката във образуването на необятно държавно управление и осъществяване на парламентарни избори дружно с локалните. „ Договорът за другарство с България не съумя. Заев, Османи и Димитров да си подадат оставките “, акцентира Зяидин Села.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР