Зимният период може да бъде опасен за градината и растенията

...
Зимният период може да бъде опасен за градината и растенията
Коментари Харесай

Ако направите тези 10 неща, ГРАДИНАТА ви ще оцелее и в най-лютата зима

Зимният интервал може да бъде рисков за градината и растенията в нея, ето за какво би трябвало да вземете нужните ограничения. Ето няколко съвета за грижа за градината преди да е пристигнала огромната зима.

Приберете в мазето грудките на растенията, които не устоят на тежките зимни условия. На пролет ще можете да ги засадите още веднъж.

Направете обиколка в градината си и обърнете внимание дали всички растения, които не устоят на мраз са прибрани или завити с покривен материал. Ако сте пропуснали някое, реагирайте и вземете съответните ограничения, тъй като другояче може да загине.
Ако спазвате ТЕЗИ инструкции, ще имате прелестна ЗИМНА градина
Зимният сезон е по-студен и неподходящ за развъждане на растения, само че това не значи, че с подобаващите грижи не можете имате чудесна...

Ако имате доста дребни саксии с цветя и нямате място къде да ги приберете през зимата, доближете ги до по-големите саксии и ги покрийте с клончета, покривен материал от иглолистни шубраци.

Хубаво почистете градината си от всички паднали и изсъхнали листа и клони, от починали растения, в случай че има такива, от цветя, които към този момент са прецъфтели. Ще имате повече работа, в сравнение с напролет.

Ако отглеждате чимшир на терасата, завийте го с покривен материал и го поставете върху керамична подложка, с цел да се запази здрав през зимата.

Ако някое растение замръзне през зимата, пробвайте да го съживите като го внесете в помещение с до 12 градуса температура, поливайте го с малко вода. Ако не се възвърне, може би към този момент е починало.

Ако имате розови шубраци, наторете ги с 15-20 см рохкава почва към корените. Така ще предпазите от измръзване. Освен това може да прикриете по-крехките сортове с иглолистни клони и листа.
Грижите, които би трябвало да поставим за градината през зимата
В края на февруари и началото на март е време да започнете подготовката за новия сезон. Ако има останал сняг, то разхвърляйте торфена п...

Ако имате вечнозелени растения, поливайте ги, до момента в който студът настъпи. Изхвърлете непотребната вода, натрупала се в чинийката, с цел да не загният корените.

Ако сте приготвили кошници с цветя за засаждане на пролет, надпишете ги, с цел да знаете какви типове са. Така ще ви е по-лесно, когато си засаждате и организирате цветната си леха.

Не използвайте листата на ореха и дъба като компост или мулч, тъй като съдържат субстанции, които бързо се разлагат. Тези типове дървета не са подобаващи за задачата.

Цветя като дрян, магнолия или клен би трябвало да се завият с празни чували или към тях да се направи дървена кутия. Това ще ги защищити от напукване на кората. Многогодишните типове би трябвало да се покрият с листа, най-малко 10 см. Използвайте падналите листа да покриете и младите дръвчета. Така ще се предпазят от заледяване и изсъхване, тъй като ще запазят влагата в почвата.

Време е да се заемете с грижите по градината, тъй като зимата наближава. Вземете нужните ограничения, с цел да може на пролет още веднъж да се радвате на красива и свежа цветна градина.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР