Земята е на църквата, но павлионите на няколко физически лица,

...
Земята е на църквата, но павлионите на няколко физически лица,
Коментари Харесай

Ще събарят ли дюнерите до БСУ

Земята е на църквата, само че павлионите на няколко физически лица, които имат контракт за прилагане

От няколко дни емблематичните дюнери, залепени за апсидата на църквата „ Св.Иван Рилски “ – до Бургаския свободен университет са затворени , оградени с мрежа и безусловно „ обезкостени “ от няколко строителни служащи.

Премахната е дограмата, унищожават се и стените и явно тече доста сериозна работа, която породи разнообразни клюки.

Мнозина считат, че договорите им са изтекли и църквата е издала наставление да се изнесат. Поне по този начин им се желае на болшинството бургазлии, които второ десетилетие не могат да свикнат нелицеприятния тип на павлионите за бързо хранене.

Какво сподели инспекцията на Флагман.бг:

В Община Бургас няма подадено съобщение за осъществяването на действия, за унищожаване на здания или изнасяне на строителни боклуци, което е наложително, в случай че такива фактически се вършат.

Земята е благосъстоятелност на храма „ Св.Иван Рилски “, а постройките на три физически лица, които имат контракти за прилагане до 2026 годин а (от 2006 до 2016 година, след това анексиран за още 10 години до 2026 година, б.а.). Те от своя страна ги преотдават на известна верига за бързо хранене, която ги стопанисва към този момент 16 години.

„ Колкото се може съм опитал да защитя ползите на църквата. Оправил съм документите със постройките. Може и на мен да не ми харесват, само че истината е, че те обезпечават доход без който не можем да се оправим. В църквата материалното подсигурява духовното. С парите от наемите ние плащаме заплатите, тока, устояваме Неделното учебно заведение, което се посещава от доста деца и т.нат. “, сподели пред Флагман.бг енорийският духовник на „ Св.Иван Рилски “ отец Николай.
 Отец Николай държи в ръцете си доклада за доходи и разноски на храма. Най-сериозните приходи са от наемите на комерсиалните обекти
По думите му приходите от 10-ината обекта на юг и изток от църквата (част от тях от много време са без наематели) били към 70 хил.лева за 2022 година . Щели да ги предоговорят, само че през 2026 година, когато изтича актуалният контракт и няма да бъде възобновен толкоз елементарно, колкото през 2016 година.

Отец Николай заяви пред Флагман.бг че в този момент се прави ремонт на пространствата, който бил извънредно нужен, с цел да се пригодят в естествен тип.

Наемателят на павилионите удостовери, че вършат ремонт за възобновяване и преустрояване, който щял да завърши до края на февруари. В момента дюнерите са се преместили до южното крило на църквата, където работи и конкурентен обект за банички. Пространството там е много по-малко, в сравнение с действително е належащо, само че е краткотрайно решение. Представител на компанията отхвърли да вършат ремонт по отношение на наставления на БАБХ за неприятна хигиена.

Заключение

Павилионите под апсидата на църквата явно ще останат на мястото си и ще бъдат бодил в очите на бургазлии дълги години, защото те действително устоят църквата. Храмът „ Св.Иван Рилски “ е построен върху земя, дарена от Бащата на Бургас – Ал.Г. Коджакафалията и с изключение на тази, която е към храма, нямат друга благосъстоятелност.

Преди години църковното настоятелство може и да е имал други проекти - на това място да разнородни обекти - заведение, за бързо хранене, магазини, офиси, само че истината е, че даже именитото кафе " Нефчо " е на ръба на банкрута, а единствените, които действително печелят от тази локация са дюнерджиите - единственият денонощен обект за бързо хранене в Бургас. Голяма част от обществото може да има и съществени запаси към търговците, само че е реалност, че там постоянно има клиенти.
 Дюнерджийниците се уголемяват към апсидата на " Св.Иван Рилски "  Дюнерите се реалокираха от няколко дни на друго място  От 10-ината павлиона оцеляха единствено тези с бързите закуски  Тези обекти ще останат бодил в очите на бургазлии още дълги години
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР