Земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер беше регистрирано в 15:16

...
Земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер беше регистрирано в 15:16
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер е регистрирано в Румъния. Беше усетено и в България

Земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер беше записано в 15:16 часа в Олтения югоизточната част на Румъния, съгласно данни на Националния институт по геофизика на страната. Първоначално от института са съобщили за трус с магнитуд 4,5 по Рихтер, прецизира Българска телеграфна агенция. Земетресението беше усетено и на доста места в България.

То е с дълбочина 40 км и е локализирано на 102 км от Крайова, на 120 км северозападно от Сибиу и на 146 км от Питещ. Най-осезателно е усетено в Тимишоара.

В 15:26 часа е регистриран второстепенен трус с магнитуд 3,4 по Рихтер на дълбочина 10 км. Две минути по-късно е регистриран и трети - с магнитуд 3,5 по Рихтер на дълбочина 5 км.

Земетресенията са в същия регион, където през вчерашния ден беше записано земетресение от 5,2 по Рихтер, последвано от три вторични труса.

Европейско-средиземноморският сеизмологичен център също заяви за трус с магнитуд 5,7 в Румъния във вторник.

Новината идва близо седмица, откакто в Турция и Сирия няколко труса с магнитут близо 7.7 - 7.8 по Рихтер доведоха до гибелта на десетки хиляди души. Броят на откритите към този момент жертви надвишава 37 000 души, избавителните действия не престават.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР