Земеделският министър Румен Порожанов не е декларирал няколко имотни сделки

...
Земеделският министър Румен Порожанов не е декларирал няколко имотни сделки
Коментари Харесай

Порожанов забравил да декларира имотни сделки с голяма печалба на жена си

Земеделският министър Румен Порожанов не е заявил няколко имотни покупко-продажби на брачната половинка си в декларацията си, отразяваща 2017 година. Това написа уеб сайтът за проверяваща публицистика „ Биволъ “.
Информацията излиза тъкмо по времето, по което на Порожанов му се постановяваше да дава пояснения по следствието на притежателя на " Винпром Карнобат " Миню Стайков.
Според цитираните данни, брачната половинка на Порожанов – Веска, е купила два жилището за общо 240 000 лв. и ги е продала с облага, като това е станало през компанията ѝ “Армар Корпорейшан Дженерал Техникал Кооперешан ” ООД. Порожанова е била съучастник в компанията до 29 май, 2017 година, само че изповядва покупката на два жилището и гараж с обща повърхност 176,7 кв. метра в София за 240 000 лева или 1358 лева на кв. метра. Порожанова купува жилищата от " Армар ". През ноември 2017 година Веска Порожанова продава по-малкия апартамент от 65,8 кв. метра за 152 554 лева или 2346 лева на кв. метра т.е. с облага от близо 60%. Нито една от покупко-продажбите обаче не участва в декларацията на брачна половинка ѝ.
Освен това, Порожанова продава по-големия апартамент и гаража за 247 412 лева или 2249 лева на кв. метра през 2018 година, само че това предстои на обявление занапред. И тук облагата е съвсем толкоз сериозна, колкото в първия случай.
Има и още една договорка на Порожанова за 2017 година, която не е заявена от нейния брачен партньор. Става дума за 14 декара ниви в Банкя, като договорката е изповядана с веществен интерес 2180 лева
Припомняме, че единствено преди ден в. " Труд " излезе с материал, че през 2004 година Порожанов си купил апартамент от 247 квадрата в столичния квартал " Борово " за 218 лв. на квадрат, т.е. общо към 54 000 лв., което проличава от декларацията му, а цените даже тогава бяха надалеч по-високи. По това време той работи в Министерството на земеделието и храните, а през декември 2011 година, към този момент като началник на Държавен фонд " Земеделие " беше пребит пред дома си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР