Земеделските стопанства в страната ще бъдат официално преброени през 2020

...
Земеделските стопанства в страната ще бъдат официално преброени през 2020
Коментари Харесай

Ще броят официално земеделските стопанства у нас

Земеделските стопанства в страната ще бъдат публично преброени през 2020 година Това взеха решение депутатите с признатия на второ четене Закон за броене на земеделските стопанства в Република България през 2020 година Анкетирането ще е в интервала от 1 септември до 18 декември 2020 година

До 18 септември преброяването ще се прави по интернет посредством даване на данни от земеделския собственик благодарение на уеб-базирано приложение и попълване на електронен въпросник. В оставащия интервал данните ще се събират от анкетьор.

След преброяването се чака да има цялостна информация за броя, вида и размера на земеделските стопанства. Данни ще дават още информация за юридическия статут, потреблението на земеделската земя, отглежданите животни, както и за работна мощ.

Организацията и управлението на преброяването са предоставени на министъра на земеделието, храните и горите, взаимно с регионалните шефове и кметовете на общините. Органи на преброяването са органът на статистиката в Министерството на земеделието, храните и горите, регионалните дирекции "Земеделие ", Централната комисия и регионалните комисии по преброяването. Предвидени са наложителни образования на анкетьорите и контрольорите, с които ще се подписват цивилен контракти за осъществяване на действия по преброяването.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР