Зелено кафе се нарича кафето, което все още не е

...
Зелено кафе се нарича кафето, което все още не е
Коментари Харесай

Какво е зелено кафе?

Зелено кафе се назовава кафето, което към момента не е печено. Това са кафените зърна, които се обработват особено откакто са освободени от меката част на плода на дървото.

Вкусът на зеленото кафе припомня този на елементарното кафе, само че е с друг, доста кондензиран мирис. Зеленото кафе е богато на доста субстанции, които го вършат толкоз ароматно и доста потребно за организма.

Зеленото кафе съдържа хлорогенова киселина, която е доста мощен антиоксидант и пречиства организма от въздействието на нездравословните свободни радикали.

 Сурово кафе

Зеленото кафе съдържа повече антиоксиданти от аленото вино, зехтин и от зеления чай. Зеленото кафе, като се изключи че се бори със свободните радикали, има и други потребни свойства.

Консумацията на зелено кафе и ефикасен метод за справяне с непотребни килограми. Съчетанието на кофеин и хлорогенова киселина в зеленото кафе понижават непотребните килограми и пречат на затлъстяването.

Зеленото кафе съдържа освен кофеин, само че и пуринови алкалоиди. В композиция тези две субстанции оказват помощ против главоболие, даже против такова, провокирано от мигрена.

Зеленото кафе усъвършенства паметта, както и работата на сърдечно-съдовата система. Веществата, които се съдържат в зеленото кафе, усъвършенстват тонуса на организма и ускоряват успеваемостта на мозъчните процеси.

 Пиене на кафе

Зеленото кафе съдържа по-малко кофеин спрямо елементарното кафе. Затова то се предлага на хора, които заради една или друга причина заобикалят елементарното кафе.

Зеленото кафе се употребява освен като вкусна и потребна напитка, само че също по този начин и за СПА процедури, които могат да се вършат елементарно и в домашни условия.

За тези процедури се прави каша от заляти с вряла вода смлени зърна зелено кафе. Тази каша се нанася върху проблематичните зони – стомах, бедра, дупе – и се покрива с транспарантно домакинско фолио за половин час.

Фолиото се отстранява, кашата се измива и кожата се намазва щедро с антицелулитен или подхранващ крем.

От маслото на зеленото кафе се вършат скъпи кремове, които се борят против бръчките и се грижат за младостта на кожата на лицето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР