„Зеленият“ статут, който Русия даде на ядрената енергетика, трябва да

...
„Зеленият“ статут, който Русия даде на ядрената енергетика, трябва да
Коментари Харесай

Русия определи ядрената енергия като„зелена“

„ Зеленият “ статут, който Русия даде на нуклеарната енергетика, би трябвало да е сигнал за други страни, които преглеждат въпроса за включването ѝ в своите „ зелени “ описи. Това разгласи генералният шеф на „ Росатом “ Алексей Лихачов, откакто съветският министър председател Михаил Мишустин утвърди критериите за избор на „ зелени “ планове в региона на устойчивото развиване за преференциално финансиране.

Ядрената сила е обозначена настрана измежду „ зелените “ енергийни зони, като документът преглежда съответни параметри, при които е допустимо привличане на финансиране посредством специфични облигации или заеми. Според Лихачов утвърждението на съветската таксономия е значима стъпка от националната стратегия за климата и тласък за развиване на зелени промишлености и планове. Тя публично дефинира статута на нуклеарната сила като „ зелен “ източник, дружно със слънчевата, вятърната и геотермалната сила.

Европейският съюз удължи периода за възражения против препоръчаните правила за екосъобразни вложения, като даде още два месеца за диспути по тематиката. През април Европейска комисия предложи първия раздел от таксономията на Европейски Съюз за стабилно финансиране, който от идната година ще дефинира кои вложения могат да бъдат обозначени като „ устойчиви “ в границите на съюза. Очаква се Европейска комисия да разгласява второ предложение околните месеци, даващо изясненост по въпроса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР