Зеленият сертификат трябва да отпадне още от днес, защото той

...
Зеленият сертификат трябва да отпадне още от днес, защото той
Коментари Харесай

Борисов към Петков: И ние изготвихме списък, в него са имената на Асен Василев и Стефан Янев

" Зеленият документ би трябвало да отпадне още от през днешния ден, тъй като той не се съблюдава и няма потребност от неговия " побългарен " вид ". Това сподели в отговор на журналистически въпрос водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който през днешния ден се срещна в Сливен с членове и симпатизанти на партията.

По думите му, зеленият документ е изиграл своята роля, макар че в Европа и света продължава да има значение за безпрепятственото пътешестване. Той разкритикува държавното управление за ръководството на пандемията, като уточни високата смъртност и неналичието на обезщетения за бизнеса.

Помолен да разяснява изнесения лист с имена, които може да са свързани с непозволена активност, посочени от премиера Кирил Петков на срещата му с основния прокурор Иван Гешев, Борисов сподели, че ще го направи " ведро, с смешка и задявка ": " Младежката ГЕРБ също е изготвила лист, в който преди всичко е вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, а след него е министърът на защитата Стефан Янев ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той дефинира листата на Петков за лекомислен, тъй като е събран от " Google " .

Според Борисов с сходни дейности Кирил Петков цели да назначи свои хора в прокуратурата. " Ако това е правосъдна промяна - да сложиш свои хора в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата и най-после да носиш по " Google ", сподели Борисов. " Така е било и през 1944-45 година - по лист са изтрепали цвета на нацията ", разяснява водачът на ГЕРБ описът с имена, които министър председателят Кирил Петков съобщи на прокуратурата.

Той разкритикува бюджета, готвен от постоянния кабинет. По думите му с това систематизиране още преди идващия бюджет през ноември ще бъдат достигнати таваните на задълженията. " Предупредихме за " Руменрадевата зима " преди 7-8 месеца - фактът е реалност. Ако тези хора продължат да ръководят по този метод, ще стигнат таваните на задълженията ", разяснява той.

Борисов разяснява и известието на американското посолство за изтребителите. " Радев беше толкоз обезверен. Той упрекна мен персонално и държавното управление за самолетите. Ние контракт с компания не сме сключвали, а контракт сред държавни управления ", сподели Борисов. Председателят на ГЕРБ съобщи, че упорства в бюджета да се заложат пари за втора ескадрила, с цел да се окомплектова цяла ескадрила, както е било заложено по проект. " Убеден съм, че тогава избрахме най-хубавите самолети за България в тази обстановка, чисто нови F16 ", сподели той и благодари на американското посолство, че са обяснили повода за забавянето на доставката поради пандемията.

Бившият министър председател съобщи, че се среща с партийния актив по места и желае да предизвести, че актуалното ръководство и политиките му водят към задлъжняване, инфлация и обедняване. Той показа графики с годишната инфлация, потребителските цени, директни задгранични вложения и други параметри, и съпостави интервала от кабинета на ГЕРБ и сегашния кабинет. Борисов предложи помощ на настоящето държавно управление от специалисти на ГЕРБ. Той предвижда по-голяма рецесия поради заплахата от боен спор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР