Бивш пилот на морската пехота на САЩ, който се бори

...
Бивш пилот на морската пехота на САЩ, който се бори
Коментари Харесай

Арестуван в Австралия американски пилот е работил с Китай

Бивш водач на морската пехота на Съединени американски щати, който се бори с изгонване от Австралия по обвинявания от Съединени американски щати в образование на китайски военни водачи да кацат на самолетоносачи , неумишлено е работил с китайски хакер, сподели неговият юрист, представен от " Ройтерс ".

55-годишният Даниел Дъгън, натурализиран австралийски жител, се притесняваше, че настояванията на западните разследващи организации за сензитивна информация излагат фамилията му на риск , сподели юристът в правосъдна документи, забелязана от Ройтерс.

Досието на юриста поддържа отчет на Ройтерс, свързващ Дъгън с наказания китайски хакер на защитата Су Бин.

Дъган отхвърля обвиняванията, че е нарушил американските закони за надзор на оръжията.  Той се намира в австралийски затвор с оптималната сигурност от ареста си през 2022 година, откакто се завърна от шест години работа в Пекин.

Американските управляващи откриха кореспонденция на Дъгън на електронни устройства, конфискувани от Су Бин , сподели юристът на Дъгън Бърнард Колаери в заявление до австралийския основен прокурор Марк Драйфус, който ще реши дали да съобщи Дъгън на Съединени американски щати, откакто магистрат изслуша делото за екстрадиция.

Делото ще бъде прегледано в съд в Сидни този месец, две години след ареста му в Австралия по времето, когато Англия предупреждаваше своите някогашни военни водачи да не работят за Китай.
 Австралия и Англия тревожни, че Китай вербува военните им водачи за инструктори
Австралия и Англия тревожни, че Китай вербува военните им водачи за инструктори

Канбера стартира следствие

Су Бин, задържан в Канада през 2014 година, се призна за отговорен през 2016 година за кражба на дизайни на американски военни самолети посредством хакване на огромни американски реализатори на защитата. Той е посочен измежду седемте съзаговорници с Дъган в настояването за екстрадиция.

Дъган е познавал Су Бин като медиатор за наемане на работа за китайската държавна авиационна компания AVIC, написа юрист Collaery, и казусът с хакерството е " изцяло откъслечен с нашия клиент ".

Въпреки че Су Бин " може да е имал неправилна връзка с (китайски) сътрудници, това не е било известно на нашия клиент ", написа юристът на Дъган.

Миналата година AVIC беше въведена от Съединени американски щати в черния списък като компания, обвързвана с китайската войска.
 Двама британци отиват на съд за шпионаж в интерес на Китай
Двама британци отиват на съд за шпионаж в интерес на Китай

Те са упрекнати в даване на секретна информация на непозната страна посредством придобиване, събиране, записване и други
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР