Зелените коридори за пазаруване на възрастни хора над 65 години

...
Зелените коридори за пазаруване на възрастни хора над 65 години
Коментари Харесай

Зелените коридори в аптеките отпадат, ето кога възрастните ще пазаруват по магазините

" Зелените коридори " за извършване на покупки на възрастни хора над 65 години още веднъж ще бъдат изменени. Това стана ясно от формалната заповед на Здравния министър.

От петък в магазините за хранителни артикули няма да позволяват клиенти под 65 години в съответните обекти в часовете сред 8.30 ч. и 10.30 ч. За аптеките т.нар „ зелени коридори “ отпадат.

Припомняме, че в началото коридорите бяха заран от 9 до 11, само че възрастните нямаха право да пазарят в друго време. После се реалокираха следобяд за питателните магазини от 13:30 до 16:30, само че пък мярката бе просто възбрана на хора под 65 година да пазарят в този диапазон.

„ Всички противоепидемични ограничения имат медицински цели, а точно – запазване здравето и живота на хората. Считаме, че въвеждането им е навременно, тъй като България мина заболяемостта от 600 души на 100 хиляди население. Такова е държанието и на всички европейски страни. Предстоят светли празници и както всички нас, по този начин и лекарите, които са в лечебните заведения, имат потребност да се приберат у дома, да прегърнат своите деца, да кажат „ Обичам те “ на обичан човек. Нека бъдем виновни като общество и да им помогнем, с цел да могат те да оказват помощ на нас, тъй като единствено дружно можем да се оправим с пандемията от COVID-19 “, изясни проф. Костадин Ангелов.

Хората на и над 65 години могат да вървят и през другото време в магазините, в случай че имат такава нужда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР