Зелените дарове от природата са тайната към вечната красота, младост

...
Зелените дарове от природата са тайната към вечната красота, младост
Коментари Харесай

Яжте зелени зеленчуци за красота и младост

Зелените блага от природата са тайната към безконечната хубост, младост и добър тонус. Изключително доста са преимуществата на зеленчуците от зелената гама, като в същото време те нямат нито едно отрицателно въздействие върху нашия организъм.

Важно е да знаем, че тази група зеленчуци са носители на хлорофил и фибри, настоящи прочистващо на стомаха и кръвта. Богати са на витамини и минерали като калций, желязо и магнезий. Кивито и зеленият лимон (лайм) държат първо място по наличие на витамин С.

След тях се подреждат броколите, тиквичките, грахът, марулята и магданозът. Освен, че са витаминозни, те ни носят огромна доза фолиева киселина, която работи удобно на нервната ни система. Зелените плодове и зеленчуци са източник и на витамин Е, калий и магнезий.

Авокадото, въпреки и висококалорично, е богато на мастни киселини, контролира равнището на холестерола, а по наличие на калий задминава здравословните банани. Ако имате болки и конвулсии на крайниците, авокадото е сполучлив асистент.

 Броколо

Абсолютно всички зелени блага на природата изобилстват от каротиноиди – лутеин, бета каротин, които имат мощно антиоксидантно деяние, подмладяват кожата и ни карат да сияем.

Това са всички жълти пигменти, на които са богати зеленолистните зеленчуци зеле, маруля, спанак, зелен боб и броколи.

Редовната им консумация може да предотврати появяването на някои съществени заболявания като рак, сърдечносъдови болести и болести на ретината на окото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР