Зеленчуците са съществена част от здравословната диета, осигурявайки основни хранителни

...
Зеленчуците са съществена част от здравословната диета, осигурявайки основни хранителни
Коментари Харесай

Зеленчуци, които са като метла за стомаха и тялото

Зеленчуците са основна част от здравословната диета, осигурявайки съществени хранителни субстанции и витамини на тялото. Някои зеленчуци обаче имат неповторимата дарба да работят като метла за стомаха и тялото, като оказват помощ за прочистването и детоксикацията на тялото от нечистотии. В идващите редове вижте зеленчуците, настоящи като метла за стомаха:

Богати на фибри зеленчуци

Зеленчуците с високо наличие на фибри, като листни зеленчуци, моркови и чушки, могат да оказват помощ за контролиране на храносмилането и да предотвратят запек посредством поощряване на постоянните придвижвания на червата. Това оказва помощ за унищожаване на отпадъците и токсините от тялото, което го прави страхотна метла за стомаха.

Кръстоцветни зеленчуци

Зеленчуци като броколи, карфиол и брюкселско зеле са известни с високите си равнища на глюкозинолати - съединения, които оказват помощ на тялото да детоксикира и отстрани нездравословните субстанции. Те също по този начин съдържат високи равнища на фибри, които оказват помощ за поощряване на постоянните придвижвания на червата.

Тъмнозелени зеленчуци

 зеленолистни зеленчуци за филтриране на стомаха

Тъмнозелените зеленчуци като спанак, зеле и манголд са с високо наличие на антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, които могат да оказват помощ за отбраната на тялото от оксидативен стрес и да понижат риска от хронични болести. Те също по този начин съдържат високи равнища на фибри, които оказват помощ за поощряване на постоянните придвижвания на червата и прочистват тялото от боклуци и отрови.

Цвекло

Цвеклото съдържа високи равнища на беталаини - съединения, които имат мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Цвеклото също съдържа фибри и е с високо наличие на нитрати, което може да помогне за възстановяване на притока на кръв и понижаване на възпалението в тялото.

Чесън

Чесънът се употребява поради лечебните си свойства от епохи и е добре прочут със способността си да поддържа естествения развой на детоксикация на тялото. Чесънът съдържа алицин, съединяване, което оказва помощ за премахването на токсините и примесите от тялото.

В умозаключение, включването на тези зеленчуци във вашата диета може да ви помогне да поддържате здрав дух и тяло. Те могат да оказват помощ за поощряване на постоянното детоксикиране, да отстранен отпадъците и токсините и да обезпечат съществени хранителни субстанции и витамини на тялото. Така че давайте, включете повече от тези зеленчуци метла в ястията си и усетете разликата!

Вижте и: Детоксикация със сок от целина.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР