Здравословното хранене все по-често се налага като избор от съвременния

...
Здравословното хранене все по-често се налага като избор от съвременния
Коментари Харесай

Как се прави ядково мляко

Здравословното хранене все по-често се постанова като избор от актуалния човек. Макар обичайна храна у нас да е тясно обвързвана с пресните скотски млека, на дневен ред излиза въпросът с какво могат да се сменят, без да се изгубят здравословните изгоди на млякото.

Хората желаят да обезвреждат отровите, трупащи се в храносмилателния тракт от протеините в обичайното прясно мляко, а те претрупват организма.

Можем ли да дадем на тялото си всичко, което му е нужно, без да го затрудняваме с артикули, съдържащи и нездравословни съставни елементи?

Алтернативата на прясното мляко е артикул от растителен генезис, който изненадва с многообразието от оферти.

Какво е ядково мляко?

Това е примес, получена след накисване на ядки във вода. Полученото ядково мляко се подправя с мед, сушени плодове или друга добавка по желание. Лекият микс от усети е доста прелестен, а ядките могат да бъдат от соя, кокос, бадеми, сусам, кашу и други.

Лактозата, към която някои хора имат нетърпимост, липсва в продукта, и това дава опция на всеки да не се лишава от млякото заради здравословни аргументи. Малкото количество калории пък ще се хареса на тези, които желаят да се грижат за фигурата си, както и на тези, които съблюдават диети поради заболяване.

Тези млека са с невисок гликемичен показател, което значи, че страдащите от диабет няма да се лишават от своята чаша мляко заран или от нормалната си зърнена закуска с мляко. Растителните мазнини, витамините, минералите и микроелементите са преимуществото пред обичайния артикул.

 Зърнена закуска с ядково мляко

Ядковото мляко е добър имуностимулатор, тъй като съдържа някои съставки на майчината кърма.

В някои млека от растителен генезис може да има изкуствени подсладители или други подобрители, с нездравословно деяние върху организма, и това би трябвало да се има поради.

Хората имат друга търпимост към типовете ядкови млека и това също предстои на инспекция.

Видове ядкови млека

Има над 10 типа ядкови млека. Различават се по усета и гъстотата си и могат да отговорят на всяко условие. Кокосовото мляко, с изключение на екзотичния си усет, се отличава с приятна наслада, която ще завоюва тези, които обичат сладката храна. За експериментаторите в кухнята полето за изява е отворено необятно, тъй като ядковите млека са лесни и бързи за подготвяне в домашни условия.

Рецепта за бадемово мляко

Накисват се 1 чаена чаша бадеми от вечерта на предния ден. Накиснатите бадеми се измиват добре под течаща вода и се обелват. Пасират се в блендер с 3-4 чаши вода. Получената примес се прецежда, а млякото се съхранява в стъклена бутилка 3-4 дни в ледник.

Подправянето може да стане с усети по избор - мед, кленов сироп, фурми. Може да се прибавят разнообразни есенции за мирис - ванилия, канела, какао.

Консумира се в смутита, като заливка на зърнени закуски, в кремове и десерти. Може да се добави и към кафето.]

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР