Здравословното хранене е ключът към дългия и качествен живот. Да

...
Здравословното хранене е ключът към дългия и качествен живот. Да
Коментари Харесай

Избягвайте тези неща след хранене

Здравословното хранене е ключът към дългия и първокласен живот. Да не се пропуща закуската, да внимаваме с калориите на обяд и съвсем да се откажем от вечерята – добре познати правила, които всички знаем. А ето какво да избягвате след хранене:

1. Да си легнете

Тъй като незабавно след хранене организмът дава сигнали, че има потребност от отмора, това е сякаш най-логичното – ставаш от масата и си лягаш в леглото. Това е неточност. Така се забавя процесът на храносмилане, появяват се тежест и киселини. Оставете храната да слегне най-малко 40 минути, преди да се настаните в леглото.

2. Упражнения

Не правете никакви извършения незабавно след хранене. Възможно е да се появи тежест и даже гадене, а в нередки случаи даже прилошаване и спазми. Можете да излезете на разходка, с цел да подпомогнете обработването на храната, само че не и да вършиме тежки тренировки.

 Избягвайте тези неща след хранене

3. Пушене

Има хора, които палят цигара безусловно на секундата, откакто са оставили вилицата. Не правете тази неточност, защото съвсем всички системи в тялото вземат участие по време на дейния храносмилателен развой. Така никотинът ще бъде всмукан с двойна мощ, което неведнъж би могло да усили всички нездравословни резултати.

 Избягвайте тези неща след хранене

4. Влизане във вода, взимане на душ или вана

Всеки воден избавител ще Ви опише за най-малко 3 случая в практиката си с хора, които след щедро хранене са влезнали във водата и са били на крачка от удавяне. Същото е и с взимането на душ или вана у дома. Изчакайте най-малко 45 минути след хранене, преди да се изкъпете.

 Избягвайте тези неща след хранене

5. Пиене на парещ чай

Чаят пречи на абсорбцията на желязо, в случай че е признат незабавно след храна. Високата му температура в допълнение усложнява процеса на храносмилане, по тази причина е по-разумно да пиете чай или най-малко 30 минути преди хранене, или най-малко час след.

 Избягвайте тези неща след хранене

6. Прием на плодове

Плодовете, признати като десерт, загниват и ферментират в стомаха. Те би трябвало да бъдат употребявани или при започване на храненето, или като настрана хранене, 30 минути преди главното хранене. Плодовата захар, която съдържат, ще затрудни и забави преработката на храна. Избягвайте тези неща след хранене и ще се радвате на положително здраве и чудесно храносмилане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР