Здравословни? Помислете пак! Доста от модата в храненето всъщност е

...
Здравословни? Помислете пак! Доста от модата в храненето всъщност е
Коментари Харесай

Истината зад модните храни

Здравословни? Помислете отново! Доста от модата в храненето в действителност е нищо повече от печелене на пари от хранителната промишленост.

Ето лист с най-разпространените фешън храни, които множеството от нас считат за здравословни.

Многозърнести и пълнозърнести хлябове

Термини като многозърнест, 7-зърнест и пълнозърнест звучат здравословно, само че в действителност може да не съдържат пълнозърнести храни, потребни за сърцето. Много хлябове с етикети „ многозърнест “ и „ пшеничен-пълнозърнест “ нормално се подготвят с рафинирани зърна, тъй че не получавате цялостната хранителна изгода от цялото зърно. Затова прочетете деликатно етикетите за питателните стойности. Ако първото брашно в листата на съставките е рафинирано, вие не получавате 100% пълнозърнест самун.

Спортни питиета

Ако отивате на разходка, пропуснете спортните питиета. Въпреки че множеството спортни питиета съдържат значими електролити като калий и натрий, които са нужни за интензивни тренировки или тренировки за устойчивост, нямате потребност от спортна напитка, с цел да подхранвате лека интензивност. Много спортни питиета съдържат 125 или повече калории на бутилка, тъй че си спестете спомагателните калории и изберете елементарна вода, с цел да се хидратирате.

Печен картоф в ресторант

 Истината зад стилните храни

Печен картоф натюр, т.е. без гарнитури и сосове, е доста здравословна храна. Картофите са естествено богати на витамин С, калий и фибри. Но в случай че се храните на открито, не приемайте, че печените картофи са най-здравословният избор в менюто. Много печени картофи в ресторантски жанр се подготвят с рафинирано масло, заквасена сметана и сирене, които могат да прибавят до към 600 калории към вашата диета.

Готови салати

Не приемайте, че всичко, обозначено като „ салата “, би трябвало да е здравословно. Готовите салати с риба звук или пилешки салати доста постоянно са направени с майонезени сосове и дресинги, което ги прави заредени с доста мазнини и калории.

Диетични безалкохолни питиета

 Истината зад стилните храни

Без калории не е синоним на здравословно. Когато приемате доста диетични безалкохолни питиета, може да навредите на тялото си. Газираната напитка може да измести по този начин нужната вода, която е нужна за хидратация, и богатото на калций мляко, което обезпечава съществени витамини и минерали.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР