Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов издаде нова заповед относно

...
Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов издаде нова заповед относно
Коментари Харесай

Ангелов с нова заповед за влизането в България

Здравният министър проф. доктор Костадин Ангелов издаде нова заповед по отношение на реда за влизане на територията на Република България. Условията важат за интервала 1 април до 30 април 2021 г. 

С тази заповед министърът анулира предходна своя от 12 март, отнасяща се към прибиращите се от всички африкански страни. 

Така отпада наложителната карантина при пътуванията на българите до Египет, Тунис, Мароко и няколко други. Това беше едно от настояванията на туроператорите след рестриктивните мерки, въведени от здравните управляващи поради напора на наши туристи в Занзибар. Тогава от сектора счетоха, че не е редно всички страни от Африка да бъдат приравнявани по степен на заплаха от ковид.

В точка 10 се показва, че всички лица, на които е позволено влизането в страната по т. 2, и които идват от страни и територии в Африка, се слагат под карантина за период от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е показало, че ще обитава, с наставление, издадено от шефа на съответната районна здравна ревизия или оправомощен от него заместник-директор. За тези лица не се ползва условието по т. 5. 11.

Изключение от условието по т. 10 се позволява във връзка с лицата, идващи от Арабска република Египет, Народна Демократична Република Алжир, Тунизийска Република, Кралство Мароко, Република Мали, Република Нигер, Република Чад, Република Судан, Държава Еритрея, Федерална Демократична Република Етиопия, Сомалийска Република, Централноафриканска република, Габонска република, Република Конго, Федерална Република Нигерия, Република Бенин, Того, Кот д‘Ивоар, Република Либерия, Република Сиера Леоне, Република Гамбия, Сенегал, Република Буркина Фасо, Република Южен Судан, Република Гвинея, Република Гвинея Бисау и Република Мадагаскар, за които се ползват условията на т. 5 – 9.

Заповедта влиза в действие от 1.04.2021 година Тя следва да се заяви на шефовете на районните здравни инспекции, на министъра на вътрешните работи, министъра на превоза, осведомителните технологии и известията, министъра на районното развиване и благоустройството, на министъра на външните работи, министъра на стопанската система, министъра на туризма, министъра на младежта и спорта, министъра на културата, министъра на енергетиката, за сведение и реализиране на надзор за осъществяване на ограниченията и да се разгласява на интернет страницата на Министерство на здравеопазването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР