Здравният министър Костадин Ангелов ще поиска от кабинета да бъде

...
Здравният министър Костадин Ангелов ще поиска от кабинета да бъде
Коментари Харесай

Пак ще удължават извънредната обстановка

Здравният министър Костадин Ангелов ще изиска от кабинета да бъде удължена до края на септември. Новината заяви самият проф. доктор Ангелов във Варна, съобщи БНР.

Новината идва в миг, когато статистиката означи рекорден брой жертви на COVID-19 в България. Общо доказаните случаи на ковид в България към този момент са 15 386. Активните случаи са 4326, а в интензивно поделение са 65 души.

Има наклонност обаче за понижаване или опазване на равнищата на заболеваемостта в страната през последните 2 седмици по отношение на предходните две, изясни министърът.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Властите приготвят ново удължение на изключителната епидемичн...

Ако наклонността се резервира, няма да бъдат налагани нови ограничавания. " Не имаме намерение да ускоряваме ограниченията, в случай че цифрите останат такива ", сподели доктор Ангелов. Той дефинира като " грозна неистина " изказванията, че наесен маските ще станат наложителни навън.

Здравната система ще издържи натиска на болестта с короновирус, даже заболеваемостта да се увеличи, сподели още той. Министърът е във Варна, с цел да ревизира по какъв начин лечебните заведения работят в изискванията на COVID-19.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР