Здравните власти в Белгия наредиха на италианската група за сладкарски

...
Здравните власти в Белгия наредиха на италианската група за сладкарски
Коментари Харесай

Ferrero затваря цял завод заради заразените със салмонела шоколадови яйца

Здравните управляващи в Белгия подредиха на италианската група за сладкарски произведения Ferrero да спре произвеждане в завода си в страната след следствие на десетки случаи на салмонела, които се свързват с шоколадите на Kinder, съобщи Ройтерс.

Ferrero, която изтегли няколко партиди с шоколадови яйца Kinder Surprise и други артикули от рафтовете в Испания, Англия, Ирландия и Съединени американски щати, заяви, че други артикули, създавани в завода в белгийския град Арлон, също са били изтеглени.

Компанията обаче не обвърза съответно изтеглянето със случаите на салмонела, оповестява вестник Стандарт.

Белгийската организация за сигурност на храните заяви, че е била доказана връзката сред повече от стотици случаи на салмонела през последните седмици и производството на Ferrero в Южна Белгия.

Европейският орган за сигурност на храните разгласи в сряда, че е проучил десетки регистрирани и хипотетични случаи на салмонела, които се свързват с потреблението на шоколадови яйца, главно при деца под 10 години.

Заводът в Арлон създава към 7% от общия размер на продуктите Kinder, оповести Ferrero.

Белгийската организация означи, че решението за прекъсване на продукцията е било взето след заключението, че информацията от Ferrero не е цялостна. Забраната ще бъде вдигната само, когато бъдат спазени всички правила за сигурност.

Агенцията прикани потребителите да не употребяват никой от изтеглените артикули.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР