Здравните власти в Белгия наредиха на италианската група за сладкарски

...
Здравните власти в Белгия наредиха на италианската група за сладкарски
Коментари Харесай

Затварят цял завод заради съмнителни шоколадови яйца

Здравните управляващи в Белгия подредиха на италианската група за сладкарски произведения "Фереро " (Ferrero) да спре произвеждане в завода си в страната след следствие на десетки случаи на салмонела, които се свързват с шоколадите на "Киндер " (Kinder), съобщи Ройтерс.

"Фереро ", която изтегли няколко партиди с шоколадови яйца "Киндер сърпрайз " (Kinder Surprise) и други артикули от рафтовете в Испания, Англия, Ирландия и Съединени американски щати, заяви, че други артикули, създавани в завода в белгийския град Арлон, също са били изтеглени. Компанията обаче не обвърза съответно изтеглянето със случаите на салмонела.

Белгийската организация за сигурност на храните заяви, че е била доказана връзката сред повече от стотици случаи на салмонела през последните седмици и производството на "Фереро “ в Южна Белгия.

Европейският орган за сигурност на храните разгласи в сряда, че е проучил десетки регистрирани и хипотетични случаи на салмонела, които се свързват с потреблението на шоколадови яйца, главно при деца под 10 години.

Заводът в Арлон създава към 7% от общия размер на продуктите "Киндер “, оповести „ Фереро “.

Белгийската организация означи, че решението за прекъсване на продукцията, е било взето след заключението, че информацията от "Фереро “ не е цялостна. Забраната ще бъде вдигната само, когато бъдат спазени всички правила за сигурност.

Агенцията прикани потребителите да не употребяват никой от изтеглените артикули.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР