Здравните власти предлагат нови covid-мерки в страната. Те ще влязат

...
Здравните власти предлагат нови covid-мерки в страната. Те ще влязат
Коментари Харесай

Нови covid-мерки у нас от следващата седмица

Здравните управляващи оферират нови covid-мерки в страната. Те ще влязат в действие от идващия понеделник и ще важат до 30 октомври, като рестриктивните мерки могат да се трансформират през това време. Това разгласи на брифинг министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров. Той изясни, че се е срещнал с специалисти и браншови организации, преди да се вземе решението за стягане на ограниченията. По думите му всички оферти са прегледани и отразени от здравните управляващи. Ще бъде обезпечена отплата за засегнатите от сегашните ограничения, посочи здравният министър. 

" Няма място за суматоха, само че обстановката е сериозна. Ниският % на имунизация постанова да предложим нови ограничения. Те са разисквани със експерти и са поискани мнения от съсловни и работодателски организации. Всички оферти са прегледани и оценени ", посочи министър Кацаров.

" Учебния развой може да стартира присъствено. Но не може да се изключи опцията при неподходящо развиване на обстановката да се стигне до някакъв вид грипна почивка ", уточни здравният министър.

Временните противоепидемични ограничения, които ще работят до края на октомври с следните:
Провеждането на присъствени групови занятия в обучителни центрове и сколи се позволява при съблюдаване на отдалеченост, носене на маски и най-много 10 души в помешение. Преустановяват се визитите в детски центрове, клубове и други. Провеждането на конгресни мероприятия се разрешава при съблюдаване на отдалеченост и маски. Преустановява се провеждането на тийм-билдинги и други сходни прояви. Провеждането на състезания, всеобщи изпити и други се позволява при потребление на не повече от 30% от потенциала и най-много 30 души в зала. Посещенията на кина, театри, концерти и други театрални прояви на закрито се разрешава при не повече на 50% от потенциала на пространствата и прилагане единствено на седяшите места. Музеи и галерии ще се посещават при обезпечаване на най-малко 8 квадратни метра на човек. Посещенията в центрове, школи и други обекти се позволяват при не повече от 30% от потенциала на пространствата и най-много 10 души. Провеждането на спортни надпревари с професионален темперамент на закрито се позволява без аудитория. Провеждането на спортни надпревари с професионален темперамент навън се позволява с аудитория при не повече от 30% от потенциала на спортния стадион, зала и други, единствено седящи места, прилагане на всяка трета седалка, съблюдаване на отдалеченост и носене на маски. Посещенията на фитнес центрове се позволяват при прилагане на не повече от 30% от потенциала. Посещенията на спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се позволяват единствено за самостоятелни спортове, при потребление на не повече от 50% от потенциала им. Провеждането на групови спортове на закрито се преустановоява. Посещенията в заведенията за хранене и забавление се позволяват от 07:00 до 22:00 часа при обезпечаване на метър и половина разстояние сред облекалките на столовете на прилежащите маси. Ще се позволяват най-много 6 души на маса, а личният състав ще би трябвало да е с маски. Сватби, кръщенета и други сходни събития могат да се организират с до 30 души на закрито и 60 души на закрито. Всички търговци, които дават услуги, би трябвало да не позволяват повече от един човек на осем квадратни метра. На всички пазари, борси и базари би трябвало да се обезпечи еднопосочно придвижване и на един човек да се падат осем квадратни метра. Работодателите би трябвало да обезпечат отдалечена форма на работа там, където е допустимо. Допуска се присъствена работа на най-много 50% от личния състав. Учебната година ще стартира присъствено. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР